vervuild water

eigenonderzoek


Inleiding:

Mijn onderzoek gaat over vervuild water, hoe wij het water vervuilen en hoe we die vervuiling kunnen tegen gaan.

Onderzoek:

Bij mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat er verschillende manieren zijn waarop wij mensen het water vervuilen. Dit is dan ook een groot probleem.
Het begint al bij naar de toilet gaan, er zijn namelijk aardig wat mensen die bijvoorbeeld condooms, maandverband en zelfs kinderspeelgoed door de WC wegspoelen. Dit maakt het nog lastiger het water schoon te maken in de water zuiveringsinstallaties, het gevolg is dat het duurder word om water schoon te maken.
Vissen hebben ook last van vrouwen die de anticonceptie pil slikken, want een vrouw neemt het meeste van die pil wel op maar het deel dat ze niet op neemt plast ze uit komt in het riool vervolgens bij de vissen die dit stofje ook op nemen waardoor ze zich niet meer kunnen voortplanten.

Mensen gooien ook afval in de
sloten, rivieren of in zee die dieren eten dit en gaan dood.
Maar ook mensen hebben last van vervuild water, dit kan ik het makkelijkste laten zien doormiddel van het volgende plaatje.

Er zijn nog vele anderen manieren waarop het water vervuild wordt, maar dit is een begin.

Kort filmpje over water zuiveren met zand:

Gevolgen vervuiling:

Conclusie:

Mijn conclusie is dus vrij simpel, als wij minder troep in water gooien of niet alles maar door de WC spoelen zullen er minder dieren dood gaan en zouden de water zuiveringsinstallaties minder werk hebben en zou dat veel geld besparen.

Verbetering van lifestyle:

Als je net als ik je lifestyle wil verbeteren kun je in ieder geval al beginnen met de bovenste punten, en zo het water schoner houden.

Woordje achteraf:

Ik hoop dat iedereen hier veel van leert en het milieu schoner houdt.

Groetjes Laura

Comment Stream