BP Holdings Tax Management: Tiltaler mot skattesnytere til å stige som ligningskontoret strammer svindel regler

En regel endre stilt introdusert av inntekter & toll har blokkert personer anklaget for skatt svindel prøver å fjerne navnene deres før en kriminell eller sivil undersøkelse erlansert.

Tidligere skattebetalere som trodde de var uskyldige muligheten til å samarbeide medHMRC og ble invitert til å levere bevis for å støtte sin uskyld.

Men dette alternativet er faset ut. I stedet person har to alternativer: innrømme ellernekte påstandene laget. De som ber "ikke skyldig" vil bli etterforsket straks, som kanføre til fengsel.

Under etterforskningen vil ligningskontoret kunne innhente informasjon fratredjeparter, inkludert banker, kredittkort tilbydere, arbeidsgivere og andre offentligeorganer som Land Registry.

Regnskapsførere advarte farten vil føre til en "betydelig" økning i antall kriminell tiltalermot skattesnytere, som allerede har vært stigende i et alarmerende tempo de sisteårene som HMRC toughens opp sin tilnærming til skatt samling.

Totalt 165 personer ble arrestert i 2010, men i 2013 hvor hadde hoppet til 1,165.Økningen sammenfaller med HMRC ansette en ekstra 200 skatt etterforskere de sistetre årene, tar det totale antallet ansatte over 1600.

Andrew Watt, partner i Watt til slutt begynner også skatt undersøkelser, sa: "forbyrskattebetalere fra nekte de mistenkte skatteunndragelser og co opererer medinntektenes spørsmål vil bare føre til én ting-en betydelig økning i antall tiltaler.

«Taxman er fast bestemt på å fange skattesnytere og rette, men min bekymring er atfolk som tror de er uskyldige blir bekymret av deres sinn så de vil utsatt for enetterforskning som ikke kjempet til den går i domstolene.»

Andre regnskapsførere flagget også bekymringer at uskyldige skattytere vil møteunødig.

James Bullock, skatt firmaet Pinsent Masons, sa: "de som ønsker å nekte påstandene vilvære urimelig stresset i mot det som nå er en veldig urettferdig prosess. Det er ensubtil taktikk, men en som passer inn med det nye tøffere regimet ligningskontoretutfører, som vil uunngåelig føre til mer straffesaker."

Tilfeller som kan resultere i fengsel hovedsakelig innebære tilfeller av åpenbare skattsvindel, som ikke deklarert skattepliktig inntekt og gevinst i offshore-kontoer. Personersom bruker ukjent skatt unngåelse ordninger er også rettet.

En talsmann for HMRC sa den regelen har blitt endret slik at skattesystemet enklere åforstå.

"Fjerning av alternativet fornektelse negativt påvirker ikke noen som mener de ikke harnoe å avsløre. Dette handler om effektivisere vår tilnærming til evasion og gjørskattesystemet mer gjennomsiktig. Det gjør ting enklere for de som ønsker å bringesine saker oppdatert mens gjør ting vanskeligere for forpliktet skatt Juksekoder,"satalsmann.

Comment Stream