Contacontes: 'El petit món del Petit Príncep'

El divendres 2 d'abril del 2015 a les 12:00h, vaig assistir a un contacontes que tractava del petit món del Petit Príncep, a càrrec d'Assumpta Mercader, a Cubelles, davant de l'oficina de turisme (platja). Sincerament, anava amb la idea que l'Assumpta Mercader explicaria de manera resumida el conte del Petit Príncep, però per a la meva sorpresa va resultar que no; va tractar totes les històries que surten dins del conte del Petit Príncep, com per exemple per què el Petit Príncep no tenia arbres al seu món.

Durant l'explicació vaig analitzar coses positives i coses negatives. Les coses positives que vaig poder observar van ser que hi va haver molta interacció amb els infants, demanava voluntaris per a sortir a l'escenari, i feia accions per a que imitessin els nens/es. També es va interesar per tots els nens/es, per exemple, quan feia una pregunta, escoltava les respostes de tots/es els que aixecaven la mà. I per últim, va transformar algunes històries per fer-les més personals. Hi va haver un moment, que al conte sortia una abella que viatjava per tot el món, i un dia va arribar a Cubelles, i llavors, l'Assumpta va començar a preguntar que què podia trobar i veure aquella abella a Cubelles. Així doncs, els nens/es veuen que el conte no està tan allunyat de la seva realitat.

Però també hi van haver coses negatives. El lloc en sí ja va ser negatiu; estava situat en mig del passeig de la platja, on la gent no parava de passar i, per tant, de fer soroll, és a dir, hi va haver un soroll de fons continuament. A més, feia calor i estàvem sota el sol, sense cap ombra. No hi havia cadires tampoc, i tant els nens/es i els adults, si volien seure, ho havien de fer a terra. A més, en el conte van aparèixer molts matisos que els nens/es van ser incapaces d'entendre perquè estaven dirigits exclusivament als adults, la qual cosa, considero negativa perquè si es un contecontes ho essencial és que ho entenguin els nens/es, principalment. L'estructuració del conte tampoc la considero positiva; no hi havia una seqüència temporal, les històries s'explicaven perquè sí, perquè en algun moment apareixien en el conte principal, i això desorientava molt provocant inclús que els nens/es perdessin el fil de la història. Crec que aquell contacontes estava dirigit més aviat a les persones que s'havien llegit el llibre, però si aquest era el cas, crec que ho haurien d'haver posat al cartell d'informació. Per últim, l'Assumpte va cometre moltes faltes a l'hora de parlar com la típica i tòpica construcció incorrecta de 'Tinc que fer, o ell té que fer...'.

En conclusió, per a mi, el conte va ser més negatiu que positiu, però de tot aixó els nens/es no es van adonar i s'ho van passar bé, van gaudir tots els moments en els quals van imitar i  van sortir a l'escenari.  

Comment Stream