Eigen ontwikkeling

Toen ik begon...

  • Ik voelde me klein, alleen, gestresst.
  • Mijn ogen net open, ik kon net alleen 'lopen'
  • Ik wilde heel graag naar mijn 'broertjes en zusjes'

Maar ik kreeg feedback...

Wat ik zag is dat Annet heel goed contact heeft met alle studenten. Annet is makkelijk benaderbaar en luistert goed naar de studenten. Verder is zij niet bang om studenten te confronteren met hun gedrag en merk ik dat ze de studenten echt iets wil laten leren.

Tijdens de oudercontactgesprekken luistert Annet goed naar de ouders en studenten. Zij neemt daarnaast ook regelmatig het initiatief om met ouders te bespreken wat zij ziet en ervaart. Zij benoemt de positieve kenmerken van de studenten maar ook durft zij studenten aan te spreken op negatief gedrag. Met informatie van ouders m.b.t. gezondheidsproblematiek gaat zij serieus en professioneel om en denkt zij mee in het zoeken naar mogelijkheden.

Wat mij opviel was dat Annet goede dingen aankaartte tijdens de voorbereiding. Dat laat zien dat ze snapt wat de student schrijft en dat zij verder kijkt en denkt. Dit kwam ook naar voren in het panelgesprek. We hadden van te voren besproken dat het een pittig gesprek zou worden, omdat de student erg stoer leek. Tijdens het gesprek bleek dat de student juist heel onzeker was. Annet schakelde heel mooi en natuurlijk naar een andere insteek van het gesprek, door het stellen van andere vragen. Annet kon feedback geven bij alle indicatoren en snapte ook wat ermee bedoeld werd. In de feedback naar de student toe, was ze eerlijk en kon ze duidelijk overbrengen wat ze wilde.

En ik ging groeien...

  • Ik laat van me horen
  • Brul af en toe, maar nog niet op mijn hardst
  • Voel me soms wat gekooid, omdat ik er nog niet ben
  • Maar daarom doe ik deze opleiding!

En nu verder...

PLAN DO CHECK ACT