Juridisch Medewerker.

Mijn beeld over het beroep.

Wat doet een juridisch medewerker?

Een juridisch medewerker werkt meestal voor zakelijke dienstverleners. Hierbij kun je denken aan adcovaten, notarissen, makelaars, etc. Als juridisch medewerker ben je de tussenweg tussen de zakelijke dienstverlener en de klant. Je weet alles van de klant, en probeert de klant zoveel mogelijk informatie te geven. Je werkt erg veel met de wetten en regels.

Vind er veel samenwerking plaats met andere bedrijven?

Ik denk dat juridische medewerkers onder elkaar wel contact hebben. Zo kun je elkaar helpen door de ander bijvoorbeeld advies te geven.

Het maandsalaris van een juridisch medewerker?

Als je vanaf het mbo gelijk aan de slag gaat als juridisch medewerker, ligt je salaris meestal rond de 1500 - 1700 euro.

Met een hbo opleiding is dit al een stukje hoger namelijk rond de 2000 - 2200 euro.

Met een universitaire opleiding is het bijna het dubbele als op mbo-niveau, namelijk rond de 2700 euro.

Wat zijn de eventuele doorstudeer-mogelijkheden na deze opleiding?

Na deze opleiding zou je voor bijvoorbeeld hbo rechten kunnen kiezen. Op deze opleiding kun je verder leren in de wet. Na het hbo volgt de universitaire opleiding, waar je opgeleid wordt tot bijvoorbeeld adcovaat of rechter. Het is een handige basisopleiding voor de latere opleidingen die iets te maken hebben met wetten en rechten.

De werktijden van een juridisch medewerker?

Ik denk dat een juridisch medewerker lange dagen maakt. En dan heb ik het over werkdagen van 9-5. En soms ook wel door in de avond. Klant heeft altijd voorrang, en als je dan iets langer door moet werken is dat jammer.

Wat zijn de handige eigenschappen om te hebben als juridisch medewerker?

Als juridisch medewerker moet je ontzettend klantvriendelijk zijn, je moet goed kunnen communiceren met mensen en je moet heel gemotiveerd zijn om mensen te helpen. Wel moet je jezelf niet laten meeslepen in mensen hun verhalen als je ze bijvoorbeeld slecht nieuws moet geven.. hoort erbij.

Waarom past dit beroep bij mij?

Ik help graag mensen en ik vind de recht en de wetten erg interessant. Maar dit beroep zou niet uitdagend genoeg zijn voor mij, daarom probeer ik door te studeren tot advocaat.

Comment Stream