Konfigurera Google Cloud Print

Skriv ut från iPad/PC/Mac

Google cloud print är en molntjänst som gör att du från vilken enhet som helst kan skriva ut från Googles applikationer. (Drive/dokument/kalkyblad mm..). Det som dock krävs är att du har en dator som alltid är inloggad/uppkopplad mot det nät där skrivarna finns. På Tågaborgsskolan har vi gjort så att en av de stationära datorerna vid expeditionen alltid är inloggad med mitt konto. Du kan sen "växla konto" och låta någon annan användare använda datorn.

Steg 1

I windows lägger du till alla de skrivare som du vill dela ut till dina arbetskamrater via "Lägg till en skrivare".

Steg 2

I Chrome webbläsaren följer du stegen i instruktionerna som du kommer till när du trycker på knappen. Tänk på att du kan bara lägga till de skrivarna som du redan har lagt till på din dator.

Steg 3

Du kommer efter att ha lagt till en skrivare komma till en lista där du kan "manage printers".

Där kan du klicka på en skrivare och välja "Dela" på den gröna knappen. Du kan sen som när du delar dokument fylla i vilka konton som ska ha tillgång till skolan. Det fungerar tyvärr inte att dela med SFF"dinskola"enhet@utb.helsingborg.se.

Nu har du delat skrivare med personer i din organisation och de kan använda mobil iPad eller datorn genom "Drive" för att skriva ut sina dokument. För att de ska kunna använda sig av Google Cloud Print måste de först följa guiden nedan.