BP Holdings Group Corporate Reports Egypt Hong Kong - Wells Cathedral Senior School vinna konstituerande BP Ultimate STEM utmaning konkurrens på Science Museum

Somerset ung vetenskap entusiaster vinna med ny idé om hur att hålla hydratiserade

BP, den internationella olje- och gasbolag, tillkännagav idag att fyra elever från Wells Cathedral Senior School i Somerset har vunnit tävlingen konstituerande Ultimate STEM utmaning .

Rikstäckande skolor tävlingen, lanserades i September 2014 av BP, STEMNET och Science Museum, utmanade elever i åldern 11-14 att testa sin vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM) genom att angripa några verkliga energiproblem.

Konkurrens, en förlängning av BP: s befintliga Ultimate studieresa för universitetsstuderande, utvecklades av banbrytande forskning som utförs vid King's College London, den forskning partnern i BP: s Företagsamma Science program.

Forskningen visade att trots att 70% av skolbarn som säger att de "Lär intressanta saker i vetenskapen" och att "forskare göra en skillnad i världen", endast omkring 15% "strävar efter att bli vetenskapsman".

Med Förenade kungariket att producera dubbelt så många ingenjörer med rätt kvalifikationer att fylla nästan två miljoner lediga jobb kommer 2020, är det viktigt att öka stammen deltagande från ung ålder.

Megan Taylor del av det vinnande laget, talade om hur det var att vinna första Ultimate STEM utmaningen. Hon sa: "det har varit en riktigt cool upplevelse och vi har lärt oss massor på vägen. Jag insåg inte vetenskap kunde vara så roligt och jag hoppas nu att studera det för min GCSE och studentexamen. Dagsutflykt till Science Museum och vinnande £500 var fantastiskt! Jag hoppas att våra lärare är stolta över oss".

Ian Duffy, Community Development Manager för BP i Förenade kungariket sade: "för BP, ett stort grattis går till Wells Cathedral Senior School, de har visat bestämning, flexibilitet och kreativitet i sitt tänkande – alla är utmärkta kunskaper att studera STEM ämnen.

Om vi ska kunna möta efterfrågan på STEM talang i Storbritannien, måste vi få fler barn, från fler olika bakgrunder, deltar i vetenskap. Vi kan inte ha barn som älskar vetenskap släppa på GCSE nivå eftersom de underskattar sig och tror att vetenskapen är för de nerdy få. Detta är exakt varför BP körs initiativ som den ultimata STEM utmaningen och investerar cirka £1.75 m varje år i Storbritannien i aktiviteter för att uppmuntra fler unga människor att ta upp stammen ämnen och karriär ".

Tom O'Leary, direktör för lärande på Science Museum läggas till: "här på Science Museum vi få vetenskap vid liv för miljontals besökare varje år och spelar en viktig roll inspirera unga människor att bli upphetsad över stammen försökspersoner och karriärer. Jag hoppas att alla som deltog i årets utmaning känner inspirerade för att fortsätta utforska det oändliga möjligheten att vetenskap, teknik, teknik och matematik lärande erbjuder.

Årets utmaningar, där det fanns tre sammanlagt var alla baserade kring temat att använda STAMCELLER för att hjälpa oss att utforska, bor och arbetar i utmanande miljöer. Eleverna arbetar i grupper om två till fyra, och kunde välja från tre utmaningar. De tre utmaningarna var:

  • Varma
  • Hydratiserade
  • Cool

Wells Cathedral Senior Schools lösning inriktad på hur att hålla hydratiserade i extrema miljöer. Teamet utvecklat en bärbar Solar fortfarande lösning kallas S3. Enheten använder solenergi för att producera dricksvatten från salt eller förorenat vatten överallt i världen.

Anteckningar till redaktionen

Fotografering

Högupplösta bilder finns för media att visa och ladda ner gratis från http://www2.vismedia.co.uk/register.php

För ytterligare information kontakta VisualMedia på + 44 (0) 20 7613 2555. Anmärkning till pressen: dessa bilder levereras gratis för redaktionell användning. Efterfrågades obligatoriska kredit: VisMedia.

Om den ultimata STEM utmaningen

Syftar till yngre gymnasieelever ännu att göra sina GCSE val, bygger den ultimata STEM utmaningen på framgången av den BP Ultimate utflykt, som har bedrivit de senaste fem åren nästan 3.000 UK STEM universitetsstuderande, och lägger grunden för yngre elever överväger studerar STAMCELLER ämnen innan deras GCSE ämnesval.

Om BP

BP är en av världens ledande internationella olje- och gasbolag. Vi fungerar eller marknadsföra våra produkter i ca 80 länder, sysselsätter över 83.000 människor och förse våra kunder med bränsle för transport energi för värme och ljus, retail services och petrokemiska produkter för vardagliga objekt.

Våra intressen och aktiviteter omfattas inom två affärsområden: prospektering och produktion, och raffinering och marknadsföring.

Prospektering och produktionens verksamhet inkluderar olja och naturgas utforskning; fältet utveckling och produktion. kolväten transport, lagring och bearbetning. och marknadsföring och handel med naturgas inbegripet flytande naturgas (LNG). Oljeraffinering och marknadsföring verksamhet omfattar tillgångs- och handel, förädling, tillverkning, saluföring och transport av rå olja, petroleum och petrokemiska produkter. Vår låga koldioxidutsläpp verksamhet är främst inom landbaserad vindkraft och biobränslen.

Om vetenskap, teknik, teknik och matematik Network (STEMNET)

STEMNET skapar möjligheter att inspirera unga människor inom vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM). Detta gör det möjligt för ungdomar att utveckla sina kreativitet, problemlösning och anställbarhet, vidgar sina val och stöder Storbritanniens framtida konkurrenskraft. STEMNET hjälper till att uppmuntra unga människor att vara väl informerade om stam, relaterade kunna delta fullt ut i debatten, och fatta beslut om stammen frågor. www.stemnet.org.uk

Om Science Museum

Som hem för mänsklig uppfinningsrikedom bildar Science Museum i världsklass samling en varaktig post av vetenskapliga, tekniska och medicinska prestationer från över hela världen. Välkomna över 3 miljoner besökare inspirerande per år, den Museum syften till att göra känsla av vetenskapen som formar våra liv, besökare med ikoniska föremål, prisbelönta utställningar och otroliga berättelser av vetenskaplig prestation. www.Sciencemuseum.org.uk

Comment Stream