Deep Blue Publications Group LLC

Kunnskapsrike Senior: Søk etter økonomiplanlegger starter med venner henvisninger

Kjære KUNNSKAPSRIKE SENIOR: Kan du gi meg noen tips om hvordan velge en god finansiell planlegger eller rådgiver? Min kone og jeg er fem eller seks år unna pensjonere og kunne bruke noe profesjonell hjelpe for å komme oss på sporet.

Kjære søker: Med alle de ulike finansielle rådgivere og tjenester tilgjengelig i dag, velge en klarert professional som kan dekke dine behov kan være litt forvirrende. Her er noen forslag som kan hjelpe.

Et godt sted å starte søket er ved å be venner eller slektninger for anbefalinger. Hvis du ikke vet noen som kan gi deg en henvisning, og du leter etter bred finansiell rådgivning, leie en sertifisert økonomiplanlegger eller CFP. CFPs anses "gullstandarden" i bransjen. For å få CFP legitimasjonen, de må ha en høyskole grad være utdannet i et bredt spekter av personlig økonomi, passerer en todagers eksamen, har minst tre års erfaring, fortsetter-utdanning kravene og overholde en etisk kodeks.

CFPs lært å se på visningen store bildet av din økonomi, snakker du gjennom målene dine, i tillegg til å gi deg råd om detaljene for din økonomiske livet.

Det er også sannsynligvis bedre å ansette en CFP som er en kostnad-bare planlegger, vers som tjener en provisjon ved å selge deg finansielle produkter. Bare avgift planleggere betalt for sine tjenester-for eksempel kan du betale $150 til $300 en time for en økonomisk tune-up, en flat avgift per prosjekt eller en eiendel-basert avgift.

For å finne en gebyr-bare planlegger i ditt område, kan du bruke finansielle planlegging Association (fpanet.org) eller den nasjonale foreningen av personlige finansielle rådgivere (napfa.org), som har Internett-kataloger. Eller prøv Garrett planlegging nettverket (garrettplanningnetwork.com), som er et nettverk av gebyr bare konsulenter.

Hvis dine behov er mer spesifikke, er noen andre finansielle fagfolk å vurdere et registrert investering srådgiver som er registrert hos Securities and Exchange Commission eller en tilstand verdipapirer regulator administrere investeringsporteføljer; Chartered finansielle konsulent som spesialiserer seg på forsikring og eiendom planlegging; og en autorisert regnskapsfører, som kan hjelpe med skatteplanlegging.

Være leery av mange andre finansiell rådgivning titler, betegnelser og sertifiseringer som er der ute, som sertifisert finansielle konsulent eller rikdom ledelse spesialist. Mange av disse krever ikke mer enn noen kurs på et seminar eller online, som betyr at de er ikke verdt mye. Du kan lese mer om nesten alle sertifisering eller betegnelse på finra.org/investors-Klikk på "Verktøy & kalkulatorer" og deretter på "Forståelse investering profesjonelle betegnelser."

Når du finner noen kandidater i ditt område, ringe dem opp og planlegge en avtale å møte og intervjue dem. Finne ut om sin erfaring, kompetanse og hvilke typer tjenestene de leverer; hvordan de belaste og hvor mye; deres investeringsfilosofi; og hvordan de håndterer pågående spørsmål eller finansielle behov. Se etter noen klientene er i situasjoner som ligner på dine og som er tilgjengelig så ofte du trenger ham eller henne.

Det er også lurt å gjøre en bakgrunnssjekk på din potensielle rådgiver. Du kan slå opp bedrifter og enkeltpersoner på finra.org eller sec.gov, og selv sjekke tilstanden finansiell regulering avdelinger (se nasaa.org for staten kontaktinformasjon) og Better Business Bureau poster på bbb.org. Spør også se rådgiver ADV Form, del 2. Dette er en form som krever SEC rådgivere deres utdanning, tjenester, avgifter, disiplinære tiltak og interessekonflikter.

På slutten av møtet, spør deg selv: Jeg liker denne personen? Hvis du har noen reservasjoner, gå videre. Det er mange kvalifiserte konsulenter der ute som kan hjelpe deg.

Comment Stream