Albert Entein

1915

Albert Einstein va ser un físic d'origen alemany, nacionalitzat posteriorment suís i nord-americà. És el científic més conegut i important del segle xx.

L'any 1905, publicà la seva Teoria Especial de la Relativitat quan encara era un jove físic desconegut, treballador de l'Oficina de Patents de Berna.

L'equació de la física més coneguda és la de l'equivalència entre massa i energia, E=mc2 deduïda per Einstein com a conseqüència lògica d'aquesta teoria. Aquell mateix any publicà uns altres treballs que fonamentarien algunes de les bases de la física estadística i la mecànica quantíca.

El 1915 va presentar la Teoria General de la Relativitat que va reformular del tot el concepte de la gravetat. Amb ella va néixer la cosmologia, que és l'estudi de l'origen i l'evolució de l'Univers.

El 1919, quan les observacions britàniques d'un eclipse solar van confirmar la seva teoria de la curvatura de la llum.

Va guanyar el Premi Nobel de Física del 1920 per la seva explicació de l'efecte fotoelèctric i per les seves nombroses contribucions a la física teòrica, i no per la Teoria de la Relativitat.

Einstein se'n va anar d'Alemaya el desembre de 1932. A causa de l'ascens del nazisme. Va  anar als Estats Units, on va ensenyar a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton. Es va nacionalitzar americà el 1940.

Enric Torres

6è B

Tackk it up!