דברים שכדאי לדעת על תוכי הדררה

תפוצה:

מקור הדררה הוא במערב פקיסטן, צפון הודו, נפאל וציילון, משם התפשטה למערב אפריקה – גינאה, סנגל, דרום מאוריטניה (אזור מרוקו ואלג'יר), צפון סומליה, צפון אתיופיה וסודאן. חיה בשטחים פתוחים עם עצים, סנים (סנה), יערות יבשים או שולי יערות פתוחים. ניתן למצוא דררות כמעט תמיד באזורים מיושבים. הדררות פושטות על מטעי פירות וקפה.

הדררות נפוצות מאוד ברחבי העולם, אולם באזורים רבים הן שוהות באופן עונתי בלבד.בעברית מכונה לעתים בשם הסתמי דְּרָרָה, כשם הסוג, מאחר שזהו המין היחיד מהסוג המצוי באזור.

דררת קרמר בפתח קן בחורשות אקליפטוסבפארק הירקון בתל אביבדררת קרמר מאכיל את בת זוגו על עץ אורןבירושלים

בית הגידול של הדררה הוא נוף עצים. בישראל, הדררה היא פליטת תרבות, והיא מוגדרת כמין פולש באזורים נרחבים של העולם המערבי. עקב אופיה האופורטוניסטי והאגרסיביות שלה במאבק על נקודות קינון, הדררה דוחקת מינים מקומיים ומשתלטת על אזורי מחיה רבים. בעבר נקשרה התפשטות הדררה להתיישבות אדם, וכן הצטברו תצפיות רבות על פלישה גם לתחומי מחייה מבודדים. הדררה היא אחד משני סוגים של תוכאים, (בנוסף לתוכי גמד Nandayus nenday, המוכר גם בשמות קוניור שחור ראש/קוניור ננדיה) הנמצאים בישראל. הדררות הראשונות הובאו לישראל בשנות ה-60 של המאה ה-20 לפינות חי, ומדי פעם ברחו לטבע. החל משנות ה-80 נצפו דררות שמצליחות לגדל גוזלים בטבע.

ניתן למצוא ריכוזים גדולים של דררות בחורשות אקליפטוס וצפצפה באזור עמקי הצפון, רמת הגולן, באזור השרון בפרט ראש העין לאורך מישור החוף עד באר שבע, וסביב יישובי אדם ונאות מדבר, בנגב ובמדבר יהודה. ביער חדרה ישנו ריכוז גדול של דררת קרמר.

דררת קרמר חיה במושבות, ומתרבה באופן חופשי בטבע ובסביבות עירוניות. בין היתר ניתן לראות דררות בחורשת האקליפטוסים שבפארק הלאומי ברמת גן, בקמפוס גבעת רם ובעמק הצבאים שבירושלים . התוכי נזון מאגוזי פקאן, שסק, חמניות ופירות.

כתוצאה מכמותם הגדלה יותר ויותר הפכה הדררה לעוף המזיק לחקלאות.

Comment Stream