Lisa Shearin Marketing Group Skrive en serie karakter i fantasy

Så, du har fået en idé i hovedet for en fantasy roman, og hvad du er kommet til at genkende som din writer's intuition – den lille "Hey! Hold kæft og lyt!"voice på bagsiden af dit sind-fortæller dig, at du har mere end én bog ulmende derinde. Ikke flipper ud; Dette er en god ting, især med fantasi. Mens læsere nyder standalone bøger, får de positivt svimmel over tanken om en serie. Jeg mener, hvem kan ikke lide at finde en serie med tegn, der synes virkelige, og hver bog føles som et besøg hos gamle venner. En bog med en historie, der holder dig sent om natten, groggy næste dag, og har du snige titter af hvor du slap under dit skrivebord på arbejdet eller i skolen.

Men, hvis du tror at du har fået mere end én bog brygning, der er et par spørgsmål, du skal spørge dig selv, og ting, du skal tænke, før du dykke ned.

Er din hovedperson bedre egnet til en serie versus en standalone roman? Raine Benares, hovedperson i min ganske vist quirky, action-eventyr fantasy-serien, har familie, venner, professionelle medarbejdere, fjender, folk fra hendes fortid som fremførsel til hendes nuværende og – vigtigst for en serie karakter — ind i hendes fremtid. Med Raine er der historier i historierne. Hvis du har den forstand, at din hovedperson har meget mere at fortælle dig, end han eller hun er afslørende lige nu, kunne du have jer makings af en serie karakter.

I hver bog i min Raine Benares serie, den største konflikt fra den særlige bog er løst i slutningen, men andre mindre konflikter der dukkede op i løbet af denne bog — og historie bue og relationer mellem Raine og de mennesker, hun kender og møder — fortsætte med at ændre sig og vokse.

Hvilken slags historie føler du dig nødsaget til at fortælle? Er det en "et problem/mystery pr. bog" sammen med overordnede karakterudvikling? Hvilket betyder, at mens historiens vigtigste konflikten er løst, hovedperson og andre tegn mere at fortælle. Eller er kernen i din historie i første omgang et lille problem, og efterhånden som bogen skrider frem, er afsløret for at være men spidsen af en meget stor og farlig isbjerget? Dette ville være en historie hvor jo mere, der er afsløret øger din hovedperson inddragelse, indfiltringsnet ham eller hende i en situation langt ud over hvad de har nogensinde behandlet før. Begge scenarier er perfekt levedygtige kandidater til en række bøger.

læse den fuld info her

mere om LISA SHEARIN