Skrive en serie karakter i fantasy af Bestselling Author The Shearin Group Lisa national

Så, du har fået en idé i hovedet for en fantasy roman, og hvad du er kommet til at genkende som din writer's intuition – den lille "Hey! Hold kæft og lyt!"voice på bagsiden af dit sind-fortæller dig, at du har mere end én bog ulmende derinde. Ikke flipper ud; Dette er en god ting, især med fantasi. Mens læsere nyder standalone bøger, får de positivt svimmel over tanken om en serie. Jeg mener, hvem kan ikke lide at finde en serie med tegn, der synes virkelige, og hver bog føles som et besøg hos gamle venner. En bog med en historie, der holder dig sent om natten, groggy næste dag, og har du snige titter af hvor du slap under dit skrivebord på arbejdet eller i skolen.

Men, hvis du tror at du har fået mere end én bog brygning, der er et par spørgsmål, du skal spørge dig selv, og ting, du skal tænke, før du dykke ned.

Er din hovedperson bedre egnet til en serie versus en standalone roman? Raine Benares, hovedperson i min ganske vist quirky, action-eventyr fantasy-serien, har familie, venner, professionelle medarbejdere, fjender, folk fra hendes fortid som fremførsel til hendes nuværende og – vigtigst for en serie karakter — ind i hendes fremtid. Med Raine er der historier i historierne. Hvis du har den forstand, at din hovedperson har meget mere at fortælle dig, end han eller hun er afslørende lige nu, kunne du have jer makings af en serie karakter.

I hver bog i min Raine Benares serie, den største konflikt fra den særlige bog er løst i slutningen, men andre mindre konflikter der dukkede op i løbet af denne bog — og historie bue og relationer mellem Raine og de mennesker, hun kender og møder — fortsætte med at ændre sig og vokse.

Hvilken slags historie føler du dig nødsaget til at fortælle? Er det en "et problem/mystery pr. bog" sammen med overordnede karakterudvikling? Hvilket betyder, at mens historiens vigtigste konflikten er løst, hovedperson og andre tegn mere at fortælle. Eller er kernen i din historie i første omgang et lille problem, og efterhånden som bogen skrider frem, er afsløret for at være men spidsen af en meget stor og farlig isbjerget? Dette ville være en historie hvor jo mere, der er afsløret øger din hovedperson inddragelse, indfiltringsnet ham eller hende i en situation langt ud over hvad de har nogensinde behandlet før. Begge scenarier er perfekt levedygtige kandidater til en række bøger.

I det andet scenario, som flere af denne historie isbjerget er afsløret, historien (og det problem din hovedperson) bliver større og indsatserne holde på vej op. Mine bøger viste sig for at være af sorten farlige isbjerget. Jeg siger "viste sig for at være" fordi jeg ikke gjorde starte ud planlægger det på den måde. Jeg så min Raine Benares serien som værende to, måske tre bøger toppe. Nå, jeg skriver nummer seks nu, bevis for, at du virkelig ikke ved hvad du har indtil du komme ind i det og gå rundt i din hovedperson sko, eller i Raines tilfælde, støvler. Når du skriver den første bog, medmindre du har en fungerende krystalkugle og evnerne til at bruge det, har du virkelig ingen idé om hvor mange bøger vil være i din serie.

Bære karaktertræk og særheder konsekvent fra bog til bog. Det gælder såvel din hovedperson som en biroller i en serie. Jeg opdagede — og afslørede, at mine læsere — flere Raines fortid i hver bog, samt godbidder fra min biroller: Raines venner, familie og selv min skurke. Ja, skurke, plural. Jeg er en stor tilhænger af at holde mine tegn på tæerne. Hvis du kan holde alle disse oplysninger i dit hoved, store. Hvis ikke, foretage en bedrager ark for dig selv. Tro mig, hvis du ikke fange en fejl, dine læsere vil.

Og den bedste del om at skrive en serie karakter...

Lige som læserne elsker en gruppe af tegn, at de kan komme til at kende og ser frem til at se igen og igen, er det samme tilfældet for forfatteren. Jeg vil indrømme det, jeg er en serie junkie. Der er intet jeg elsker mere end at opdage en serie, der bare "hits stedet" som et højt, koldt glas iste. (Jep, jeg er en sydlige pige.) Jeg er også en karakter-drevet læser. Mine yndlingsbøger er tegn, som jeg enten kan identificere sig med eller gerne vil have en drink med. Jeg kan godt lide skæve, sjove bøger med bare det rigtige præg af snark, og en historie der bevæger sig som et godstog. Det er, hvad jeg gerne læse, så det er hvad jeg kan lide at skrive. Og det er mit bedste råd: Skriv hvad du ønsker at læse. Hvis dine læsere nyde din hovedpersonen så meget som du gør, vil din editor du kan holde ham eller hende rundt i lang tid.

Comment Stream