Sascha's Leerdoelen  
2014-2015

B1: Bewust zijn van het Medialiseren van de samenleving. Ik denk dat ik op niveau niveau 3 zit, dit houdt in dat je je beseft wat voor effecten het toenemende mediagebruik heeft op het menselijke bestaan. Ik wil graag hogerop komen naar niveau 4.

Ik wil over 2 maanden uiteenlopende effecten van de medialisering op onze bestaande wijze kunnen analyseren, door middel van vergelijken en oefenen.

B2: Begrijpen hoe media gemaakt worden. Ik zit waarschijnlijk op niveau 1 zit, dit houdt in dat je de primaire doelstellingen van de media herkent. Ik wil graag naar niveau 2 komen, want ik vind niveau 3 net iets te ingewikkeld. Ik denk niveau 2 voor mijn opleiding ook prima is. Niveau 2 houdt in dat  je veel standaard technieken gebruikt.

Ik wil over 6 maanden veel standaard technieken in de media kunnen herkennen en ik wil begrijpen hoe de technieken worden ingezet. Dit wil ik gaan doen door middel van filmpjes bekijken en te oefenen.

B3: Zien hoe media de werkelijkheid kleuren. Ik zit op niveau 1, dit houdt in dat je Beseft dat het format van een mediaboodschap de inhoud die wordt overgedragen bepaalt. Ik wil graag naar niveau 3 komen, ik denk dat dit handig is voor mijn opleiding. Niveau 3 houdt in dat je herkent wanneer mediaboodschappen vooroordelen, rolpatronen en ideologieën bevestigen en versterken.  

Ik wil over 2 maanden herkennen wanneer mediaboodschappen vooroordelen, rolpatronen en ideologieën bevestigen en versterken. Dit wil ik doen door veel media te consumeren, waardoor ik meer vaardigheden ontwikkel.

G1: Apparaten, software en toepassingen gebruiken. Hier zit ik op niveau 3. Dit houdt in dat je gebruikt maakt van veel sociale netwerken en applicaties via smartphone of tablet. Ik wil niet naar niveau 4 gaan, want dan denk ik dat ik helemaal niet meer achter mijn telefoon weg te slaan ben.

G2: Oriënteren binnen media-omgevingen. Ik zit denk ik op niveau 2. Dit houdt in dat je je kan oriënteren binnen mediaomgevingen waarin apparaten en/of toepassingen op lineaire wijze met elkaar verbonden zijn. Ik denk dat het voor mijn opleiding nog wel handig is om door te groeien naar niveau 3.

Ik wil binnen 3 maanden mij kunnen oriënteren binnen media omgevingen waarin apparaten, content en toepassingen op meerdere manier verbonden zijn of kunnen worden. Dit ga ik doen door middel van veel apparaten te gebruiken en die aan elkaar de koppelen en daar dan veel mee te oefenen.

C1: Informatie vinden en verwerken. Hier zit ik op niveau 2. Ik kan namelijk de betrouwbaarheid van informatie beoordelen en de aard van informatie bronnen inschatten. Het lijkt me handig om voor mijn opleiding nog door te groeien naar niveau 3, dan kan je namelijk goed schakelen tussen bronnen en vergelijken.

Ik wil over een paar weken kunnen schakelen tussen verschillende media bronnen. Dit doel wil ik gaan bereiken door het gewoon veel te doen en te oefenen.

C2: content creëren. Ik bevind mij op niveau 2. Ik verstuur tweets en ik plaats eigen content op een of meerdere sociale netwerksites. Ook Upload ik foto’s en video’s. En  kan ik content delen via e-mail en sms. Ik denk wel dat het nodig is om door te groeien naar niveau 3, om sociale media ook zakelijk te gaan gebruiken.

Ik wil binnen een jaar social media zakelijk gaan gebruiken en mijn eigen netwerk opzetten. Dit wil ik doen door mijn gebruikersnaam en lay-out op Twitter aan te passen en wat zakelijker gaan tweten.

C3: Participeren in sociale netwerken. Ik zit ook hier op niveau 2. Ik zit vaak op sociale media en ik reageer ook op een ondersteunde wijze op posts van anderen. Ik onderhoud ook contact met kennissen en vrienden. Ik denk niet dat het nodig is om naar het volgende niveau te gaan.

S1: Reflecteren op het eigen mediagebruik. Ik zit hier denk ik op niveau 1. Ik ben mij namelijk bewust van mijn eigen mediagebruik. Ik denk dat ik door wil groeien naar niveau 3, het lijkt mij handig om echt goed t bewust te zijn wat media met je levensstijl doet.

Ik wil over 2 maanden beseffen hoe mijn media gebruik invloed heeft op mijn levensstijl. Dit doel ga ik proberen te bereiken door wat vaker mijn telefoon neer te leggen om te kijken hoe erg ik het nodig heb en ook zakelijker ermee om te gaan. Ik hoop dat ik zo meer besef krijg.

S2: Doelen realiseren met media. Hierbij zit ik op niveau 1. Dit houdt in dat je je digitale en online media kan gebruiken wanneer dat gevraagd wordt (bijvoorbeeld belasting aangiften). Mij lijkt het handig om door te groeien tot het laatste niveau. Dat lijkt mij erg belangrijk voor mijn opleiding.

Ik wil een doelgerichte strategie ontwikkelen die in alle levenssferen optimaal gebruik maakt van die mogelijkheden die sociale media bieden. Dit doel wil ik graag bereiken door ook weer zakelijker met sociale media om te gaan en goed op letten wat ik doe of post.

Comment Stream