Book Reviews Dyman Associates Publishing Inc: Boganmeldelse om ‘The Last Magazine ’ af Michael Hastings

Når kendt journalist Michael Hastings døde i en bilulykke, high-speed i 2013, efterlod han en hemmelige manuskript skjult i sin skrivebordsskuffe. Et år senere, er næsten på dagen, manuskriptet udkommet som The Last Magazine, Hastingss første (og sidste) roman.

Men hvad en roman er det! Stædighed og udholdenhed var de kvaliteter, der hjalp Hastings blevet en stjerne reporter for GQ og Rolling Stone, og de underretter romanens narrative, at skabe en historie som spændende som den er troværdig. Mens tegnene, der ikke altid likable, er de ufejlbarligt engagerende. Og den halsbrækkende tempo af fortællingen er så vedholdende, det gør du spekulerer på, hvis Hastings levede som han skrev.

Som titlen antyder, den sidste magasin diskuterer i nedgangen i print journalistik gennem øjnene på en praktikant og udenlandske korrespondent på en af de sidste store ugentlige trykte magasiner – et magasin, skal det bemærkes, at har en stærk lighed til Newsweek, hvor Hastings var en ulønnet praktikant i 2002.

Man har arbejdet på en publikation skal udskrives i det sidste årti kan relatere til Hastingss beskrivelse af en gang-stor nyhedskanalen sprællede som den forsøger at tilpasse sig til internettet. Frynsegoder tilbydes under grander dage – fredag aften catered middage, ubegrænset sort-bil faner, førsteklasses flybillet — forsvinde som en blind foragt for Web og smålige stridigheder blandt magasin koryfæer begynder at erodere en gang-ærværdige institution. "Internettet er et sort hul," siger redaktør af den internationale udgave af The Magazine. "Der er ikke en fremtid på internettet."

For nogle, vil den mest spændende del af Hastingss romerske à clef identificerer den virkelige mennesker, der inspirerede de pompøse tegn i det sidste blad. En lille snooping omkring på internettet (det sorte hul) afslører at Hastings udenlandske korrespondent karakter, der skruer sig vej gennem Thailand og fangster en nasty lille STD, var sandsynligvis baseret på Adam Piore, tidligere Newsweek korrespondent. Redaktør af The Magazines internationale udgave, der argumenterer for at invadere Irak? Tror Fareed Zakaria, den tidligere redaktør af Newsweek International. Og Hastings baseret utvivlsomt Sanders Berman, den tvetydige administrerende redaktør, der bliver fanget i Don Imus "ble-ledes hos" kontroverser på Jon Meacham, tidligere redaktør af Newsweek.

I Hastingss verden, der på baggrund af 9/11 og Irak-krigen, rapportering sandheden ikke længere noget. Det eneste af betydning er personlige ambitioner. Der vil beholde sit job gennem fyringer? Hvem vil have dække historien? Der vil logge flere TV-optrædener? Men sandheden spørgsmål til Hastings, som det fremgår af hans lejlighedsvise sidebemærkninger. "Ved at dreje på siden," skriver han i sin indledning, "er du 1 procent tættere på sandheden."

Efter at have afsluttet The Last Magazine, er læseren tættere på sandheden i én forstand og længere væk fra det i en anden. Hastingss fortælling afslører en medieindustrien i gang med katastrofale ændringer, men truende bag plottet er arven fra forfatteren selv. For alle de indsigter, den sidste magasin tilbyder om magasin industrien fra 2002 til 2005, rejser den flere spørgsmål om Hastings, krigskorrespondent og bedst sælgende forfatter (The operatører, jeg tabte min kærlighed i Bagdad) der kørte hans Mercedes til en palme i et roligt kvarter road i Los Angeles.

Teorier vrimler om hvorfor Hastings døde. Han var paranoid og flygter fra CIA. Nogen hacket ind på hans bilens elektriske system. Han havde en manisk episode. Det er næsten umuligt at læse The Last Magazine uden at søge efter spor om hans død, men det er en blindgyde. Det er fristende at læse Hastingss beskrivelse af hans udenlandske korrespondent nedstigning til psykisk sygdom ("psykisk sygdom kan give alt opfattes den samme overdrevne værdi, værd og værdiløse skelnes") og ser det som en nøgle til forfatterens selvdestruktion, men der vil mangler punktet. Offer her er ikke Hastings men print journalistik.

Af Jacob E. Osterhout

Flere boganmeldelser @ http://dymanblog.com/ebook-review/

Comment Stream