Velkommen til skolen

Placering

Lærdansk skole Esbjerg ligger på Spangsbjerg Møllevej 68 i Esbjerg.

Man kan nå skolen med bus nummer 5, 14, 141, 144 og 240 eller med tog.

Hvis man fortrækker at komme i bil eller på cykel, så har vi også masser af parkeringspladser/muligheder.

Undervisning tid

Vores undervisning er 3 gange om ugen fra kl. 8.10 til kl. 13.30. To pauser i løbet af dagen gør det lettere at lære.

Man kan også komme på aften kursus, hvis man f.eks. er på arbejde om dagen.

Om aften er undervisning fra kl. 16.45 til kl. 20.00.

Vi har også muligheden for at bruge netdansk. Så kan man gøre nogle opgaver regelmæssigt, når og hvor man vil.

Studiecenter

I Lærdansk vi har også Studiecenter. Det vil sige, at kursister arbejde sammen (gruppearbejde) , men vi har en lærer, som hjælpe os.

I Studiecenter arbejder vi med opgaver, som er for eksempel at læse dansk bøger, arbejde med dansk udtale eller snakke sammen på dansk. Det er en rigtig god ide at snakke med frivillige, hvis kursister har brug for sprogtræning. Den frivillige har mulighed for en til en kontakt med kursisten, og det hjælper meget, hvis man ønsker at snakke godt dansk.

I Studiecenter er det muligt at låne laptoppen, som kan hjælpe med opgave på nettet. Laptoppen skal man aflevere efter afslutningen af dagens undervisning.

Biblioteket

I studiecenteret kan du finde biblioteket som ligger i hjørnet af studiecentret i lokale S6.

Alle bøgerne til moduler og læsebøger kan lånes på biblioteket, på løbet af pauserne.

For at låne bøgerne, har du brug for dit gule sunhedskort

Skan dit kort

Skan streg koden på bogen

Skan ‘slut’ stregkoden

At aflevere bogen

Skan stregkoden på bogen

Sæt bogen I afleveringskasket

Undervisning system

På Lærdansk Esbjerg er der Danskuddannelse 1, 2 eller 3. En danskuddannelse tager omkring 2-3 år. Endvidere er undervisning delt op i tale, lytte, skrive, læse og udtale. På lærdansk er der også mulighed for at melde sig til Netdansk, hvor man kan lære dansk på nettet.

Der er mange opgaver på nettet (Lær dansk på nettet), som giver alle kursister adgang til ca. 450 net-øvelse. Den slags opgaver, du kan bruge uden lærerstøtte, så du kan også lære dansk hjemme.

Danskuddannelse 3 er opdelt i 5 moduler. Et modul tager ca. 3 eller 4 måneder. Ved slutningen af hver modul skal kursist til modultest. Modultest består af en skriftlig og en mundtlig test. Efter modul 5 skal man melde sig til prøve i dansk. På lærdansk Esbjerg skifter man klasse efter man har bestået modul 3, det betyder at, både modul 2 og 3 er i samme klasse og både modul 4 og 5 er i samme klasse.

I klassen er der normalt omkring 10 - 20 elever, som kommer fra forskellige lande. Undervisningen foregår normalt på dansk.

Desuden får kursister hjemmearbejde.

Kontor (interview med Thomas)

1. Hvor mange lærere og kursister er der i skolen nu?

2. Bøgene til moduler kan lånes på biblioteket, og vi må ikke skrive i dem. Så det er lidt svært for os. Kan skolen ikke købe bøgene til kursister?

3. Normalt er der 2 moduler i samme klasse, og det er svært for nye kursister. Hvorfor gør skolen det? Og tror du, at hvert modul kan være i samme klasse i fremtiden?

4. Tror du, at kursisterne er glade for skolen? Hvorfor?

5. Hvis vi har nogle spørgsmål, er der nogen, som kan give os råd ? Hvis der er, hvornår kan vi komme til at spørge?

6. Hvad mener du, skolen kan gøre for at forbedene undervisingen?

7. Hvordan tror du, skolen vil være i fremtiden?

8. Har du nogle gode råd til nye kursister?

Kontor (interview med Betina)**

1. Hvad er din opgave i skolen?

2. Er det gratist at komme i skolen til kursister?

3. Hvor lang tid tager det med dansk uddannelser og kan man kun komme om dagen ellers også om aftenen?

4. Hvad skal man gøre hvis man er syg ellers kan ikke komme i skole?

5. Hvor lang tid tage et modul og hvornår er kursister klar til modultest?

6. Er det hårdt at arbejde med udlandske mennesker?

Pauser

Vi har to pauser: en kaffe pause på 15 minutter og en lang pause til frokost på 30 minutter.

Når vi holder pauser, er der en masse ting man kan lave - f. eks. vi kan slappe af og snakke med hinanden og drikke kaffe og spise frokost.

Der står også en kaffemaskine i studiecentret. Mange kursister holder pause der. Vi har desværre ingen kantine her i læredansk endnu, men man kan godt gå til vores nabo - Teknisk Skole. Man kan finde en stor og fin kantine derover. Nogle kursister går derover og spiser.

Vi kan selvfølgelige også tage mad med hjemmefra.

Hvis I kan godt lide sport, er der også bordfodbold og fitnessmaskiner. Til sidst er det vigtigt at man husker det er forbudt at ryge indenfor.

Aktiviteter

På sprogskolen har vi også nogle pæne aktiviteter, f. eks. julefrokost i juletid,  sommers måltid, og dagens ture.

Julefrokost er en festlig lejlighed typisk i december måned op til jul, hvor der spises traditionel julemad. Julefrokost kan også være en firmafest eller skolefest.

Her i skole bestiller vi traditionelle jule mad – koldt smørrebrød, gerne med marineret sild som en hovedingrediens, suppleret af lune retter som flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse og mørbrad.

Nogle dage før Julefrokost dekorere vi klasseværelse med juledekorationer. Vi have en masse sjov. F. eks. vi sanger nogle julesange, vi spiser, vi drikker, vi taler sammen, vi spiller nogle spil. Nogle gange har vi også gæster. Det kan være nogle af de gamle kursister, direktørerne af skolen, rengørings dame og nogle andre.

Sommer måltid er også en dejlig tid for os. Vi mødes alle sammen i Blåvand eller Ribe, eller bare i vores klasse. Alle bringer specifik mad fra deres land. Vi begynder med at presæntere vores mad og forklare, hvordan vi har lavet det. Vi nyder denne tid meget, og vi er glade for at høre om så mange forskellige kultur og mad.

I sommer tid går vi også på forskellige ture sammen med vores lærer, og nogle gang sammen med andre klasser . Sammen med vores lærerne, planlægger vi, hvor vi skal hen og hvad vil vi ønske at besøge. Det er også en meget flot og sjovt tid for os, fordi vi har masse tid til at vide bedre hinanden, vi have tid for at snakke sammen, og vi hygger os.

Tak for opmærksomheden

          Fenghua, Katharina, Olga, John, Kaveh, Sara, og Ana-Maria

Comment Stream