Minor leren & ICT

'Wie goed doet, goed ontmoet'

Introductie

Voor de minor Leren & ICT hebben wij een lessenserie rondom het spreekwoord 'Wie goed doet, goed ontmoet' gemaakt. Deze lessenserie is gericht op het vak godsdienst/Levo er vindt echter ook een integratie met het vak Nederlands plaats. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een aanleiding om een bepaald onderwerp te introduceren. In het geval van 'Wie goed doet, goed ontmoet' aansluitend met het vak Nederlands zou dit het bovenstaande liedje van Kenny B kunnen zijn.

Ontwikkeling

In de lessenserie wordt gebruik gemaakt van diverse ICT-toepassingen met als achterliggende gedachte het concept 'Flipping the classroom'. De weg hier naar toe hebben we bijgehouden op een blog, genaamd Dotties leren en ICT minor.

Compilatie van gelijknamig televisieprogramma

Het spreekwoord 'Wie goed doet, goed ontmoet' heeft zelfs tot een televisieprogramma geleid. Hieronder een kleine compilatie ter illustratie van het genoemde spreekwoord en gelijknamige programma

De lessenserie op WikiWijs

Het gebruik van diverse ICT-toepassingen en het concept 'Flipping the classroom' heeft er toe geleid dat wij de lessenserie in WikiWijs aanbieden. Op deze manier is het programma op meerdere manieren aan te bieden en interactief.

Comment Stream

2 years ago
1

😘 Yes, we did it!