L'HOLOCAUST I LA DECLARACIÓ DE DRETS HUMANS.

*QUINS SÓN ELS ORIGENS DE L'ANTISEMITISME?

És precís saber que el racisme antijueu (l'antisemitisme) és molt antic. Ni Hitler ni els alemanys ho van inventar. L'odi contra els jueus té orígens religiosos. Al començament només era un assumpte religiós. Els cristians no admetien que els jueus rebutjaren creure que Jesús era el "hijo de Dios", el Messies. Quan el cristianisme es va convertir en la religió majoritària d'Europa, els jueus van ser perseguits regularment. Va haver-hi períodes de calma en què se'ls va tolerar, i períodes de persecució com durant les Croades, en l'Edat Mitjana.

*QUINA ERA LA IDEOLOGIA DEL NAZISME?

La ideologia o doctrina Nazi, seria creada pel líder del Partit Nacionalsocialista Alemany dels Treballadors, Adolf Hitler, durant el seu presó militar en la ciutat de Landsberg (Baviera) després del seu fallit colp d'estat "Putsch de Múnich". Adolf Hitler va escriure Mein Kampf (traduït a l'espanyol La meua Lluita) que es va convertir en el llibre sagrat del nazisme. En eixe llibre, Adolf Hitler, exposa les bases de la doctrina o ideologia nazi: Un conjunt d'idees fanàtiques i pseudocientificas.

*COM ES VA DUR A TERME LA "SOLUCIÒ FINAL"?

La solució final, també coneguda en la terminologia nazi com «solución final de la qüestió judía» (en alemany, Endlösung der Judenfrage) , és el nom del pla dels nazis per a dur a terme el genocidi sistemàtic de la població fesol europeu durant la Segona Guerra Mundial. Només després de la guerra es va començar a conéixer a la «solución final» com l'Holocaust o Shoah, és a dir, al procés que va involucrar la deportació sistemàtica i extermini de tota persona classificada com a fesol pels nazis independentment de la religió que professara. L'expressió «solución final» va ser empleada per Adolf Eichmann, funcionari nazi a càrrec de la primera instància de l'assassinat en massa, a la que ell va denominar «reinstalación».

*QUINES REPERCUSSIONS VA TINDRE L'HOLOCAUST EN LA REDECCIÓ DE LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS?

L'Holocaust va donar l'espenta final a la creació de l'estat d'Israel, ubicat sobre part del territori del Mandat Britànic de Palestina, que va acollir els jueus supervivents de l'extermini. 5.600.000 a 6.100.000 de jueus van morir, entre el 49 i el 63 % eren polonesos. Quan la guerra va acabar milions de jueus, eslaus, gitanos, homosexuals, testimonis de Jehovà, comunistes i altres grups havien mort en l'Holocaust. Més de 5.000.000 de jueus van ser assassinats: uns 3.000.000 en centres d'extermini i en camps de treball, 1.400.000 en els afusellaments massius, i més de 600.000 en els guetos (es creu que el nombre de víctimes va ser quasi de 6.000.000) . Tres anys després de la derrota alemanya, va resultar ser una altra conseqüència de l'Holocaust. Dirigents nazis responsables de l'Holocaust van ser condemnats, i alguns executats, al finalitzar la contesa per un tribunal de guerra internacional celebrat a Nuremberg, Alemanya. Dins dels juís per crímens de guerra tristement més famosos de l'història recent de l'humanitat.

*EN ELS CAMPS DE CONCENTRACIÓ TAMBÉ VAN HAVER PERSONES ESPANYOLES, TROBA ALGUNS EXEMPLES.

http://www.cuatro.com/Noticias_Cuatro/Fin_de_Semana/espanoles-campos_de_concentracion_nazis-supervivientes-anarquistas-republicanos-Mauthausen_2_1933605031.html

Comment Stream