Mijn persoonlijke competentieniveau

B1: Ik denk dat ik op niveau 3 lig, ik weet hoe de media ons dagelijks leven beïnvloed en dat we altijd en overal met elkaar verbonden zijn. Ikzelf ben ook altijd en overal verbonden met de rest van de wereld.

Ik wil over een maand op niveau 4 zitten, ik wil de effecten van de medialisering op de maatschappij op meerdere manieren kunnen bekijken en analyseren. Dit wil ik meten door middel van vergelijken in hoevere ik de medialisering kan analyseren en in meerdere perspectieven kan bekeiken.

B2: Ik denk dat ik op niveau 2 lig, ik weet niet hoe ik met codes moet omgaan etc maar ik herken de veelgebruikte technieken. Ik weet hoe mediaproducten de technieken inzetten om hun doelen te realiseren.

Ik wil aan het eind van dit school jaar op niveau 3 liggen, ik wil weten hoe ik met codes moet omgaan en ik wil de formats en technieken kritisch kunnen evalueren. Ik wil dat meten door middel van mijn vooruitgang in de lessen.

B3: Ik denk dat ik op niveau 4 lig, omdat ik kritisch kan kijken of bepaalde dingen die de mediabranche toepast invloed hebben op de normen en waarden binnen een cultuur.

Ik wil binnen twee maanden weten hoe ik bepaalde technieken kan toepassen die invloed hebben op de normen en waarden binnen een cultuur. Dit wil ik doen door middel van waarnemen, ik wil technieken vergelijken en begrijpen hoe de bedrijven ze gebruiken en hoe ik dat later zelf zou kunnen doen

G1: Ik denk dat ik op niveau 3 lig, omdat ik een actieve gebruiker ben van verschillende nieuwe media. Ik communiceer met kennissen en vrienden via verschillende sociale media en ik doe dit via bijvoorbeeld mijn smartphone. Verder speel ik zo nu en dan een game en ik upload mijn eigen audiovisueel materiaal.

Ik wil binnen twee maanden kunnen onderscheiden wat een hype is en wat zinvolle toepassingen zijn binnen de nieuwe technologien. Dit wil ik meten door te analyseren of mijn mediaconsumptie is veranderd en of het voornamelijk zinvolle dingen zijn.

G2: Ik denk dat ik op niveau 3 lig, omdat ik mij kan oriënteren binnen verschillende mediaomgevingen, waarin toepassingen met elkaar verbonden zijn. Zoals bij een smartphone.

ik wil aan het einde van deze maand weten welke toepassingen geschikt zijn en op welk moment. ik wil apparaten en toepassingen aan elkaar kunnen koppelen en deze intergreren in mijn persoonlijke mediasysteem. ik wil het meten door middel van oefenen.

C1: Ik denk dat ik op niveau 3 lig, Ik weet hoe ik informatiebronnen op internet moet benutten. Ik kan verschillende bronnen met elkaar vergelijken en uiteindelijk de informatie eruit halen die relevant is.

ik wil binnen drie maanden een persoonlijke strategie ontwikkelen waardoor ik informatie optimaal tot mij kan nemen. dit wil ik meten door te kijken of alle informatie relevant is en of ik de informatie makkelijker kan vinden.

C2: Ik denk dat ik op niveau 3 lig, ik weet hoe ik de dingen die ik upload kan optimaliseren.

Ik wil aan het einde van het jaar een gehele website kunnen ontwikkelen. dit wil ik meten door het te doen.

C3: Ik denk dat ik opnieuw op niveau 3 lig, ik heb een bewust vormgegeven profiel op verschillende sociale media. Via sociale media kan ik contact houden met mijn bestaande relaties en ik kan nieuwe relaties aangaan via internet.

ik wil rond het einde van dit jaar de interactie tussen andere kunnen stimuleren. Dit wil ik meten door te kijken of andere meer hebben gecommuniceert via sociale media door mij.

S1: ik denk dat ik op niveau 3 lig, ik ben me bewust van hoe mijn media consumptie mijn leven beïnvloed.

Ik wil leren hoe ik media op het juiste moment kan inschakelen, binnen een maand en dit wil ik meten door te kijken of mijn internet gebruik altijd relevant is.

S2: Ik denk dat ik niveau 3 zit, ik weet wanneer ik bepaalde toepassingen moet gebruiken om een doel te realiseren en ik kan deze effectief inzetten.

ik wil een doelgerichte strategie ontwikkelen waardoor ik weet wanneer ik media moet inzetten om mijn geluk te verhogen of te verlagen. Binnen dit jaar en dit wil ik meten door mijn media gedrag in de gaten te houden.

Comment Stream