Aztec Group Inc Florida Singapore Tokyo Japan Real Estate Investments

Singapore investeringen eigenschap afbeelding donkerder

Singapore's onroerend goed prijzen kunnen hebben grotendeels trotseerde doomsday voorspellingen voor een crash, maar beleggers lijken terughoudend om stap terug in de markt op elk moment snel.

"Singaporeans blijven eigenschap beschouwen als een belangrijke investering," Sean Tan, een algemene manager voor Singapore bij iProperty.com (ASX:IPP-AU), zei in een verklaring met de resultaten van de onroerend goed website markt sentiment enquête.

Maar terwijl huurinkomsten 29 procent genoemd als een reden om te kopen, analisten zijn bezorgd over of huurders und Verhuringen kunnen worden opdrogen.

Lees meer Is een test van Singapore de onroerend goedmarkt nadert?

"Het is steeds moeilijker om te verhuren eenheden als de verhoogde voltooiingen geworden en langzamer toestroom van buitenlanders is resulterend in stijgende vacatures," analisten bij UOB-KayHian (Singapore Exchange: UOKH-SG) zei in een notitie maandag, daarbij verwijzend naar een leegstand van 8,5 procent voor condo en appartement eenheden. Gebaseerd op gegevens van de regering, was de leegstand ongeveer 7,8 procent aan het einde van 2014, de hoogste sinds het einde van 2005.

Kleinere rendement

Bovendien, zei dat de scherpe sprong in lokale hypotheekrente is scheren verhuurders rendement, UOB KayHian. Sibor, of de interbancaire aangeboden tarief Singapore, gebruikt als basis voor het instellen van hypotheken en andere leningen, heeft meer dan verdubbeld tot meer dan 1,0 procent van 0,4 procent in de afgelopen vier maanden, opgemerkt.

"Degenen die zijn in staat om te verhuren hun eenheden zal blijven zien positieve carry," UOB KayHian zei, vaststellend huurrendement van ongeveer 2,5-3.5% zijn nog steeds hoger dan de tarieven van de hypotheek van 1,5-2 procent. Maar het verwacht dat de positieve carry zal met ongeveer 50 basispunten versmallen als variabele hypotheekrente stijgen. Hypotheken in Singapore meestal pas hun rente om de twee jaar.

Maar -beleggingen in onroerend goed rendement negatieve kon veranderen als Sibor een andere 100 basispunten stijgt of als huurprijzen met 30 procent dalen, het gewaarschuwd. In 2014 daalde huurprijzen voor luxe eenheden ongeveer 3,7 procent, terwijl wereldwijd, ze steeg met 0,6 procent, volgens Knight Frank's Prime Global verhuur Index.

Lees meer heeft Singapore de eigenschap zeepbel barstte al?

UOB KayHian verwacht om zeker te zijn, de totale schuld onderhoud verhouding (TDSR), een sector koeling maatregel ingevoerd in medio-2013 om te voorkomen dat huizenkopers lenen te veel, zal helpen ervoor zorgen leners zijn nog steeds in staat om terug te betalen hun hypotheken.

Gebrek aan kopers

Zelfs als Singapore investeringen in onroerend goed blijven om te zien een positief rendement, potentiële kopers kunnen niet worden te intensiveren op elk moment snel.

De iProperty bleek dat de meeste respondenten zijn terug duwen dat hun kopen plannen te midden van verwachtingen vastgoedprijzen zal dalen in de komende zes maanden, Tan zei.

Ongeveer zei 40 procent van de respondenten zij van plan om te kopen in een jaar of twee, van 28 procent in de tweede helft van vorig jaar en hun toekomstige begrotingen afneemt, de enquête gevonden. Zelfs dan, ongeveer 45 procent zei dat ze niet vertrouwen dat hun eigenschappen zou behouden hun waarde in de eerste helft van het jaar, omhoog van 38 procent in de tweede helft van vorig jaar.

Tot nu toe echter nog niet voorspellingen van scherpe prijsdalingen van maar liefst 20 procent gematerialiseerd, met de particuliere sector zien een daling van 4 procent en Volkshuisvesting wederverkoopprijzen falling 6.1 procent vorig jaar, volgens de overheid gegevens. Prijzen zijn nog steeds up meer dan 50 procent sinds 2009.

Maar transacties zijn gedaald scherp, met februari deals vallende 48 procent ten opzichte van een jaar eerder, met een omzet in 2014 op hun laagste niveau sinds 2008, tijdens de wereldwijde financiële Crisis.

Comment Stream