Skräck

Skräck för oss är när någon eller något hoppar fram i bilden när man minst annat det. ibland kan man veta att det kommer hända för musiken blir kusligare men vet inte exakt när.

Sinister och the Conjuring är två exempel på skräck filmer .

Spänningen är det som lockar folk att se skräckfilmer. Man vet att något kommer hända men man vet inte när, det gör att man vill titta men kanske inte vågar.
skräckfilmer är annorlunda gemfört med andra typer av filmer och ofta ganska konstiga. Vi tycker också att man hänger med bättre i skräckfilmer. .

Förr va skräckfilmer inte lika läskiga och äckliga som de är idag.  

Om 50 år tror vi att filmer kommer vara ännu läskigare och äckligare än va de är idag, inte så mycket vanliga människor utan fler andar och clowner osv. Filmer kommer utspela sig på ställen där man minst annar att man det ska hända något, tex mitt i ett samhälle. Det som skrämmer folk mest är andar, demoner och seriemördare .

Skräck utspelar sig för det mesta i stugor eller ett stort hus mitt i skogen, långt ifrån alla andra. Skräcken har gjort att man blir rädd för visa saker, som t.ex att det ska ligga någon under sängen så man hoppar ner under täcket och att man inte vågar gå ensam i skogen för att man är rädd att någon ska komma och ta en.

Det händer inbland att folk blir kidnappade, därför blir man misstänksam varje gång man ser en skåpbil för att man tror att det är en pedofil även om det inte är så.

Människor idag inbillar sig en massa saker som inte är sant och tror att det är spökenas fel eller något liknande. Ibland lägger man sin mobil på bordet och när man kommer tillbaka 10 minuter senare ligger inte mobilen på bordet utan på soffan kanske. Då är det i många fall så att man tidigare hade flytta mobilen eller att man aldrig lagt den på bordet.

Av: Emelina, Malin och Johanna

Comment Stream