ACCOUNTANT

Mijn naam is James sanga.Ik heb voor de opleiding financieel medewerker gekozen om als einddoel bij een bedrijf als assis
tent -accountant of accountant te gaan werken.

In het algemeen is een accountant gekenmerkt door het feit dat hij meestal achter de computer in een kantoor werkt .Vaak netjes gekleed,zorgt hij voor de goede functionering voor het bedrijf wat betreft de financiƫle situatie.Hij dient een goede financiƫle orde te waarborgen.


Volgens mij ziet zijn weekagenda ongeveer als volgt uit:
(zie onderste foto)

De samenwerkingspartners van een accountant zijn :de bank , de belastingdienst, de leveranciers, de eventuele debiteuren,het accountantskantoor dat de jaarlijkse controle uitvoert en derden die verschillende diensten aan het bedrijf leveren.
Die samenwerking is van belang omdat de samenhang tussen de partners is de sleutel tot een succesvolle zaak.

Naar verluidt ,verdient een accountant minimum 2500 euro's netto per maand.Hij kan meer verdienen en als wij eventuele bonussen meetellen dan kan zijn loon behoorlijk comfortabele wezen.


Volgens mij begint de accountant zijn werkdag om hetzelfde tijdstip met zijn medewerkers. Maar hij sluit vaak later af. Er zijn altijd takken die afgemaakt moeten worden om een goed overzicht van alles te krijgen.Hij moet dus flexibel zijn .


De kwaliteiten van een goede accountant zijn : rekenvaardigheid, Microsoft office en andere benodigde  software goed beheersen,flexibiliteit, goed in analyse en rapportage, zelfstandigheid, samenwerking, nauwkeurigheid,doorzettingsvermogen,leergierig.

Tot slot ,na een beeld van het beroep te hebben geschetst,denk ik dat accountancy  bij mij past .Al  moet ik nog aan sommige zwakke punten werken.


FRIESLAND COLLEGE   WERKVELDVERKENNING            26/08/2014   

Comment Stream