Social media in het mbo

'Een wegwijzer voor docenten' - Kennisnet

Ontdek de vele mogelijkheden van sociale en nieuwe media voor het onderwijs

Studenten zijn er maar druk mee, facebook, twitter, whatsapp en nog vele andere sociale media die ze dagelijks gebruiken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar kunnen we er in het onderwijs ook nog iets mee? En als dat kan, hoe pak je dat dan het beste aan? Het platform Social media in het mbo geeft alle hulp en tools die je nodig hebt om ermee aan de slag te gaan! Ontdek vandaag nog de vele mogelijkheden en maak je onderwijs nog aantrekkelijker!

Uitleg, voorbeelden en overzicht

Alle tips, trucs en voorbeelden voor het (mbo) onderwijs verzameld in een handige online handleiding die je ook als PDF document kunt downloaden. De inspiratiebron voor iedere docent! Op Symbaloo vind je een overzicht van alle tools, handleidingen en video tutorials. Bekijk de vele Prezi presentaties als inspiratie of als workshop-middel voor op school!

Kant-en-klare lesprogramma's

Mediawijsheid in het mbo is een online lesprogramma met zes verschillende thema's en 20 opdrachten die je direct kunt gebruiken in je opleidingsprogramma of lessen. Bij iedere opdracht staan handige bronnen die studenten kunnen raadplegen en er is een overzicht van tools die ze kunnen gebruiken tijdens hun studie. Gebruik dit gratis lesprogramma en maak je studenten mediawijs!

Social media in het mbo is een initiatief van Ashwin Brouwer,
docent en coach bij roc Friesland College.

Comment Stream