Schooldoelen van Beriwan Kaplan
2014 - 2015

Mijn naam is Beriwan Kaplan maar iedereen noemt mij Beer, ik ben zeventien jaar oud . Ik kom uit Heemstede, Noord-Holland en hier onder komen mijn 3 schooldoelen te staan die ik wil bereiken:

- Content creëren, niveau 3

Gebruikt media om persoonlijke en professionele informatie te delen. Gebruikt diverse toepassingen om unieke eigen content te creëren. Edit foto’s en video’s alvorens deze te uploaden. Optimaliseert het effect van verzonden boodschappen door gebruik te maken van de mogelijkheden die toepassin- gen bieden (zoals bijvoorbeeld hashtags op Twitter).

Ik wil dit goed kunnen beheersen omdat je als media manager veel bezig bent met het delen van media. Zo kun je de rest van de wereld laten weten waar je nu mee bezig bent. Ik denk dat ik hier minimaal 3 jaar mee bezig ben omdat je het bij deze opleiding geleerd krijgt maar, via je verdere carriere leer je steeds meer over content creëren. Je zult dus altijd verder kunnen leren als het hier over gaat. Als media manager moet je dit goed kunnen beheersen dus het lijkt mij dat bedrijven van mij verwachten dat ik hiermee om kan gaan. Om dit doel te bereiken moet je eigenlijk altijd er mee bezig zijn, maar bij dit beroep ben je ook continue er mee bezig, dus het is voor mij heel realistisch om dit doel te kunnen halen.

- Participeren in sociale netwerken, niveau 4

Stimuleert de interactie tussen anderen. Bevordert de participatie van andere community members. Inspireert anderen optimaal gebruik te maken van sociale netwerken. Is behalve op zichzelf en naasten ook gericht op het gemeenschappelijke doel van de community als geheel. Waakt over de nettiquette binnen sociale netwerken en gaat uitsluiting, flaming en destructief gedrag van anderen tegen.

Met mensen communiceren en helpen met de communicatie tussen anderen ben je eigenlijk altijd bezig. Je wilt duidelijk overkomen en je wilt dat mensen je begrijpen. Ook wil je anderen helpen met het overbrengen van informatie door communicatie, daar zitten veel mensen op te wachten omdat zij niet weten hoe zij dit moeten aanpakken. Helpen participeren in sociale netwerken ben je eigenlijk altijd bezig als media manager en net zoals bij het vorige doel zul je altijd blijven leren hoe je dat beter kunt blijven doen. Ik denk dat het wel realistisch is om dit doel te halen omdat je er zo vaak mee bezig zult zijn.

- Reflecteren op het eigen mediagebruik, niveau 2

Doseert de duur en frequentie van het eigen mediagebruik. Doorgrondt mediamechanis- men die verleiden om steeds verder te lezen, kijken, klikken of spelen.

Zodra je hierop kunt inspelen ben je heel goed als media manager omdat, je hier mee veel reclame kunt maken. Zodra je weet hoe je je doelgroep vaker kunt laten lezen, kijken, klikken of spelen zul je ook meer verkopen en/of bekender worden. Dit wil ik heel graag leren en ik denk dat dit mij tijdens de opleiding geleerd zal worden, dus dat zal ongeveer drie jaar duren. En omdat dit deels bij je opleiding hoort is het ook heel realistisch om dit doel te behalen. Ik denk dat bedrijven hier heel erg op zitten te wachten omdat je hier mee meer klanten kunt trekken en dus ook meer kunt verdienen.

Zomervakantie 2014

Tijdens mijn afgelopen vakantie was ik in Palamos, Spanje. En omdat een van de leukste vakantie was waar ik ben geweest vind ik dat het wel een fotootje waardig was.

Hier boven zie je een foto van Platja De La Fosca, Palamos.

Comment Stream