The Koyal Group Info Mag Review: En 2014 översyn av vetenskap på BU

Skydda "The Cloud" och jorden

"Eureka!" kan fungera som en korrekt Sammanfattning för Boston Universitys vetenskapliga samfundet 2014. Men med tanke på årets mängd ämnen som undersökts av studenter, fakulteten och personal, klyschor val kan visa viss campus-omfattande variation.

Från CH 101: Allmän kemi experiment tvärsnittsdata folkhälsa studier, vetenskaplig undersökning är en central del av Bus identitet. Här är några av årets höjdpunkter som tjänar som bevis:

BU lanserar betawebbplats om forskning

I ett försök att lyfta fram alla saker forskning, BU skapade sin egen betawebbplats, passande namnet "Forskning" som öppnade sina virtuella dörrar den 20 oktober. Webbplatsen innehåller en mängd av multimedia dragen, profiler och fråga och svar intervjuer, information för studenter och fakultet intresserade av forskning.

Research's debut berättelse, med titeln "Bakom den ånga," riktade ämnet av elektroniska cigaretter genom en serie av student-stjärna videor och Q&A intervjuer med lärare från Högskolan för folkhälsovetenskap och School of Medicine, i ett försök att visa för- och nackdelar av "vaping."

BU datavetare erhålla NSF för Mac projekt

Forskare vid Rafik B. Hariri Institute for Computing och Computational Science and Engineering mottagit $10 miljoner Human Frontier Science Program stipendium från National Science Foundations säker och pålitlig cyberrymden program till stöd för den modulära tillvägagångssätt till Cloud Security (Mac) projekt, enligt ett pressmeddelande den 31 juli.

Målet för det Mac-projektet är att utveckla ett multi-layer säkerhetssystem för att efterlikna system av en dator eller en smartphone för att bättre förstå varför de processer som utförs av dessa system gå fel, vilket resulterar i allt från en missriktad e-post till en läcka av privata kändis bilder.

"Mac projektet tar ett radikalt annorlunda utseende på säkerhet i molnet," sade Azer Bestavros, professor i datavetenskap vid BU och chef för Hariri Institute. "Den lösning vi forskar i Mac-projektet är en lösning där man kan kombinera olika mekanismer för att uppnå övergripande säkerhet."

Ordet "modulära" i projektets titel syftar på dessa olika typer av metoder, sade han.

Massachusetts öppna molnet, en statewide moln infrastrukturprojekt som också leds av BU, tjänstgör som en testbana för team av forskare att köra säkerhet prototyper. Projektet förväntas senaste fem åren, vilket ger fördjupad insikt i invecklade data mystisk värd: molnet.

BU biolog värmer skogsmarken

New Hampshires Hubbard bäcken experimentell skogen hade dess temperatur som dök upp i April när Pamela Templer, professor i biologi vid BU, aktiverad uppvärmd kablar inom skogens jord. Templeren och hennes forskning team simulerade klimat ändra i ett försök att undersöka effekten av både varm och iskalla temperaturer på marken.

"Klimatförändringen inte är bara på vintern," sade Templer. "Det är under hela året."

Uppvärmd kablarna planterades som svar på en fem år snö borttagning studie Templer's team utförs på Hubbard bäcken, som presenterade de skadliga effekter som minskade snowpack, eller en massa snö komprimerade och härdade av sin egen vikt, förlägger på jord, hon sa.

Svar ville hon veta om en varmare grund skulle gynna Hubbard bäcken jord.

Laget övervakar sex tomter, varav två är un-manipulerats kontrollgrupper. Analyser när det gäller allt från fotosyntesen i bladen till marken-utsända gaser genomfördes. Med denna information började laget nysta upp de nackdelar som följer med kyla och föreslagna fördelarna med en varmare jord.

Laget är för närvarande cykling tomterna genom olika temperaturer av skotta på överliggande snö, vilket gör att tomterna att frysa i tre dagar och sedan upptining dem genom att aktivera de uppvärmd, i jord kablarna.

"Så vi kan titta på samverkande effekter av varmare jord i sommaren och kallare jordar på vintern," sade Templer. "Och vi gör en hel massa mätningar i skogen under hela året.

Även om behandlingen började tekniskt i December 2013, tjänstgjorde i år som projektets officiella uppvärmning år. Templer sade projektet förväntas vara ett flerårigt affär.

Första herpetologi kurs på BU

Herpetologi, zoologiska studiet av groddjur, introducerades först till BU biologi läroplanen våren 2014 genom en kurs med titeln "Herpetologi" (BI 416).

"Det finns olika sätt att skivning biologiska pajen," sa Karen Warkentin, professor i biologi som tillsammans lärde pilot kursen tillsammans med kollega professor i biologi Christopher Schneider. "Eftersom denna klass är inriktad på organismer, vi kan integrera och fokusera på en viss grupp. Vi kan tala om fysiologi av groddjur. Vi kan tala om hur den globala förändring påverkar amfibier. Vi kan göra "stor bild" och "små bild."... Det är viktigt för eleverna att kunna integrera material mellan dessa olika nivåer i organisationen."

I sin första termin, BI 416 ingår föreläsningar, laborationer och två exkursioner, varav en var en vårlovet resa till Florida för praktisk erfarenhet på platser som Everglades National Park och Kissimmee Prairie Preserve State Park. Klassen bestod av 14 elever vars passion för allt amphibious dokumenterades under hela terminen av en grupp av vetenskap journalistik doktorander på webbplatsen "garn och Nooses: äventyr i herpetologi." Kursen kommer att hållas under våren på bi-årlig basis.

Comment Stream