The Koyal Group Info Mag Review: Vitenskapen bak fisken dodsfall

SINGAPORE: Opp til 600 tonn fisk fra 55 gårder her har gått tapt på grunn av en alge blomstrer i de siste ukene. En plankton blomst koste fjor 53 gårder ca 500 tonn fisk.

Chief Minister of State (National Development) Maliki Osman fortalte parlamentet forrige uke at Agri-Food and Veterinary Authority (AVA) vil hjelpe bønder utvikle planer for å redusere tap i fremtidige episoder. AVA ikke vil pålegge et minimum produksjon krav på berørte gårder i år, la han til.

Dr Maliki, som talte i årlige økt å granske hans departement budsjett, også pekte ut behovet for å bedre forstå vitenskapen bak fenomenet, legger til at AVA arbeider med ulike etater, National Environment Agency, nasjonalparker bord, vann agency PUB og National University of Singapores tropiske Marine Science Institute, å studere forholdet mellom plankton blomster og fisk dødsfall.

Dette er en rettidig utlysing.

Episoder av plankton blomst skjedde i Singapore siden 2009, men det er fortsatt en mangel vitenskap-minst i public domain-på denne naturlige forekomsten, fører til ubesvarte spørsmål.

For eksempel var dødsårsaker fisk i West Johor stredet av Lim Chu Kang (som skjedde to helger siden) og Øst Johor stredet av Pasir Ris (som skjedde tre helger siden) forskjellige? Hvordan har plankton blomst episoder gjennom årene, og arter involvert, forskjellig? Et mer avansert system for vann overvåking trengs?

Medvirkende faktorer foreslått av publikum, som brukt av Punggol vannvei og mangel på vannføring på grunn av moloen, også fortjene svar.

HVA VI VET SÅ LANGT

AVA sa foreløpige funnene peker mot Karlodinium veneficum arter av alger bak øst Johor stredet blomstring. Men noen nyanser i fortellingen at bønder som LED de tyngste tap ikke ta forholdsregler tidlig nok trenger fleshing ut.

Myndighet sendt et varsel til bønder på Feb 16 og 17 informere dem om forhøyet plankton nivåer og rådet dem til å distribuere lerret poser, høste fisk tidlig for å redusere tap og overføre lager upåvirket områder.

Bønder sa tidlig advarsel var bra. Mange hadde lerret poser klar til å distribueres på sine gårder, samt beredskapsplan som tauing gårdene fra de berørte områdene. Men djevelen er i tidsberegningen og gjennomføring av tiltak.

"Det er ganske lett å planlegge, men vanskelig å gjøre det... Du kan sette fisk i lerret poser for et par dager, men du må vite et par dager på forhånd (for å gjøre det) og du kan ikke ha så mye fisk,"sa en bonde.

Tegn vises i denne episoden var også forskjellige fra fjorårets, oppdrettere sa i dag. Lav oppløst oksygen nivåer var skylden i fjorårets blomst, men det var ikke en faktor denne gangen går av egne tester, sa de. Noen hevdet ikke å vite mye om skadelige alge blomstrer.

Marine ekspert Lim Po Teen av universitetet av Malaya sier forskjellige svar er nødvendig for forskjellige alger arter. Fysiske barrierer som lerret poser er nytteløst hvis de ikke er definert før blomst treff, sier han.

Noen alger arter irritere fisk gjellene, forårsaker gjellene dekkes med Slim og fisken gisp for luften like vannflaten og kveles. For disse arter, sier filtrering og lufting tendens til å være nyttig, førsteamanuensis Lim.

Men andre alger arter (fureflagellater) produsere noen form for nervegifter som direkte kan drepe fisk og lufting vil ikke hjelpe i slike situasjoner, sa han. "Det er avgjørende å vite hva vi arbeider med. Hvis ikke vi kan bekrefte hva er årsaken til fiskedød, så vi ikke er klar til å administrere den."

Eksperter sa også at mens akvakultur i områder med vanlige skadelige alge blomstrer kan prekær, den negative effekten kan reduseres med bedre overvåking og prediktiv evner.

AVA sa det rutinemessig undersøkelser vanntemperatur, pH, saltholdighet og oppløst oksygen rundt oppdrett områder, oppmuntrer bønder til å bli varslet av uvanlig fisk eller vannforhold og gir tidlig varsler. Men det si ikke hvis rutinemessig målingene er delt med bønder.

Singapore kunne se på overvåking programmer brukes av havbruksnæringen i New Zealand (gjort av private forskning med kostnader dekkes av bøndene) og Japan (gjort av fiskeri kooperativer og de lokale myndighetene), foreslo Assoc Prof Lim.

Noen reduksjonsalternativer foreslått i vitenskapelig litteratur inkluderer fjernmåling å oppdage klorofyll-en (en spesifikk form av klorofyll i oxygenic fotosyntesen) og alger tilpasninger i vannet, sa Dr. Angela Capper James Cook University's College of Marine og miljøfag.

"Molekylær tilnærminger er en progressiv verktøyet spiller en nøkkelrolle i identifikasjon av skadelige alge blomstrer arter. Satellitt og prediktiv modellering basert på en rekke... parametere inkludert klimatiske forhold og havoverflaten temperaturer også bistå i gjennomføringen av tiltak, sa hun.

PSI FOR VANN?

Kanskje kan det myndighetene har gjort med luften kvalitet dataene replikeres for vannkvaliteten. Forurensende standarder indeks målinger er offentlig tilgjengelig online og luft-kvalitet rapportering ble forbedret i fjor. Med bedre og tilgjengelige data, ha bønder med en appetitt for mer informasjon, og forskere og marine entusiaster - som har gjort utrettelig shore turer for å overvåke død fisk - nytte.

Betimelig forbruker varsler vil også informere offentligheten og forhindre ryktet-mongering under plankton blomstrer.

AVA har informert publikum at fisk prøver fra berørte gårder ikke inneholder marine biotoxins og at fisk høstet fra lokale gårder er trygt å spise, men offentligheten bør også vite årsakene til fisk dødsfall, plankton arten, enten det er trygt å spille i vannet nær berørte områder og hva utviklingen å forvente.

Den lukket forvaring akvakultur systemer utviklet vil være del av løsningen, men en bonde sa det kan være for kostbart å bruke for hele varigheten av fiskens liv og at kjøttet av fisk i åpent farvann er bedre.

Mat-oppdrett fiskeindustrien og fortjener mens relativt liten, en passende injeksjon av forskning og hovedstaden hvis innsatsen er å holde den flytende.

Allmennheten burde bli bedre informert om maten de spiser og utfordringer som leverer at mat.

On-the-bakken innsats marine entusiaster bør suppleres av akademisk forskning og funn som deles åpent.

Klart, vi trenger mer vitenskap i det offentlige kan gjøre fremskritt på fisk drepe episoder slik at når den neste plankton eller alger blomstrer oppstår i Singapore farvann, fisk vil være bedre rustet til å håndtere.

For mer beslektet emne og problem, bare besøk vår hjemmeside. Koyal InfoMag har tidsskrifter og annet innhold på tvers av klinisk, anvendt og fysiske vitenskap. Bortsett fra hosting masse oppdatert og informative artikler med dybdeanalyse og relaterte fakta, er det en rik arkivet hvor du kan enkelt søke etter artikler, bilder, ressurs linker og emner. Følg oss på Twitter @koyalgroup for flere oppdateringer.

Comment Stream