The Shearin Group Leadership Training Tips: Hålls kvinnor till högre standard på jobbet?

Klyftan mellan män och kvinnor i företagens värld är inget nytt. I många branscher, män fortfarande tjäna mer pengar, ockupera mer ledande positioner och avancera snabbare än kvinnor gör. Det växande antalet kvinnliga chefer, särskilt i Fortune 500-företag, är ett lovande tecken, är löneskillnaden fortfarande påverkar kvinnors karriärmöjligheter på ett betydande sätt.

En ny rapport från American Management Association föreslår att denna skillnad helt enkelt inte existerar eftersom män har "alltid varit" en dominerande kraft inom arbetsplatsen. Kvinnliga VD: ar kan faktiskt innehas till en högre standard än manliga ledare, som orsakar dem att överföras över och lämnade bakom när avancemang möjligheter uppstår.

Trots det faktum att kvinnliga ledare, i genomsnitt, bättre utbildade och mer kvalificerad än sina manliga kolleger, de fortfarande inte tjänar så mycket eller framåt så snabbt som män. Enligt rapporten är kvinnor 33 procent mer sannolikt att tjäna en högskoleexamen än män, med 36 procent av kvinnor (jämfört med 28 procent av männen) i ledande positioner hålla STJÄLKEN grader. Studien fann dessutom att kvinnliga chefer deltog högskolor och forskarskolor som var rankas högre i genomsnitt än de skolor där män. Och ändå, bara 4,8 procent av Fortune 500 chefer är kvinnor, och endast 1,1 procent av kvinnorna tjänar $150.000 eller mer per år, jämfört med 4 procent av män. [Tips kvinnliga ledare kan ta i styrelserummet]

"Statistiken verkar visa att kvinnor hålls till olika, om inte mer krävande, normer än män," sade Jeremey Donovan, chief marketing officer för AMA och författare till rapporten, i ett uttalande. "Vad vi lärt oss antyder detta gäller kvinnor på alla nivåer. Det finns diskriminering, medvetna eller omedvetna. Företagskultur är fortfarande mansdominerat, en fenomen kvinnor är väl medvetna om, även om män inte kanske."

För att hjälpa organisationer av alla storlekar nivå spelplanen mellan män och kvinnor i deras C-sviter, erbjöd Donovan några förslag för att utveckla starka kvinnliga ledare.

Utvärdera din politik för att säkerställa att könsdiskriminering, oavsett om det är avsiktligt eller inte, är inte förekommer i din organisation. Detta inkluderar ersättning riktlinjer, hyra praxis, karriär utvecklingsprogram, etc.

Ge möjligheter till nätverksarbete till kvinnorna i ditt företag genom interna affinitetsgrupper, lunch-och-lärer och företagsevenemang.

Tilldela dina kvinnliga anställda med ledarskap potentiella en mentor. Amas forskning visar kvinnor som gör det till toppen ofta anlitad internt. En relation med en mentor kan hjälpa kvinnor navigera politiken i en organisation och utsätta dem för nya möjligheter. Du kan också erbjuda dem privat coaching för att ge nytta av utanför råd.

Få kvinnor deltar i projekt för att brudgummen framtida ledare, och se till att upprätta tydliga riktlinjer. Kvinnor behöver erfarenhet med hög profil och komplexa projekt att bygga förtroende och trovärdighet och få insyn inom organisationen.

Erbjuda flexibla arbetsarrangemang. Medan män allt dela rollen som primär vårdgivare med kvinnor, många kvinnor fortfarande känner dig pressad att framgångsrikt jonglera moderskap med sina karriärer. Flextid, arbetsdelning, distansarbete, komprimerade scheman och andra alternativ för flexibelt arbete kan verkligen göra en skillnad för arbetande mödrar. Donovan noterade att vissa företag Tjänster erbjuder även kvinnor ett något annorlunda ledarskap spår, ger dem möjlighet att ta ett mindre krävande jobb under barnuppfostran med alternativet att återgå till en mer krävande roll senare.

För att ladda ner rapporten med hela listan med tips för kvinnors ledarskapsutveckling, besök Amas hemsida.

Comment Stream