The Shearin Group Leadership Training Tips

7 Tips för ledarskap för kvinnor Tech chefer

The Shearin Group Leadership Training Tips: 7 Tips för ledarskap för kvinnor Tech chefer

Kvinnliga chefer hålls orättvist till en annan standard än män på arbetsplatsen och bedöms inte bara på deras kompetens, färdigheter och erfarenheter utan på deras utseende och även deras tal mönster. Här, väga fyra kvinnliga IT-chefer in på hur till hantera och möta dessa utmaningar.

Ledarskap Tips för kvinnliga Tech chefer

De första 90 dagarna av varje verkställande tid på ett nytt företag är kantad med potentiella fallgropar, men - som orättvist eftersom det är--kvinnliga chefer hålls till en annan, strängare standard på arbetsplatsen. Kvinnor chefer måste inte bara bevisa sin kompetens, men bedöms på sin personlighet, utseende och även deras tal mönster på ett sätt några manliga chefer.

"Kvinnliga chefer inför utmaningen att presentera sig korrekt i sin första 90 dagarna på jobbet. De måste balansera visat både kompetens och skicklighet med visar sina sanna arbete persona. Manliga chefer bedöms först och främst på hur de gör ett jobb, och kanske i andra hand på deras kontor väsen och utseende. Kvinnor bedöms omedelbart på båda, och därför måste ange mål kring prestanda i båda områdena, säger Danielle Tate, grundare och CEO av MissNowMrs.com, en online-namn ändra tjänsten.

2013, kvinnor som består av 47 procent av US labor kraft, men färre än 14 procent av Fortune 500 och koncernchef positioner och färre än 17 procent av Fortune 500 styrelseposter, enligt katalysator, en ideell dedikerade till att utöka möjligheterna för kvinnor på arbetsplatsen.

För att lösa problemet på lång sikt, mycket arbete som görs för att rekrytera kvinnor till det och andra vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM) fält och många företag och ideella organisationer finns för att hjälpa mitt-school, high school och collegeflickor och kvinnor delta i STEM karriärer. Men för att hjälpa dig i dag CIO.com frågade kvinnliga chefer att väga in på hur kvinnliga chefer kan möta dessa utmaningar och övervinna dessa hinder.

Undvika att vara för snäll

Kvinnor är ofta upp och socialiserade att vara "människor pleasers;" och lära sig att fokusera först på andras behov i stället för själva, enligt Penny Locey, vice VD på Keystone Associates, en karriär managementkonsultföretag. Som kan negativt påverka deras förmåga att få respekt på arbetsplatsen.

"Många kvinnor, även de i ledande roller, Använd människor tilltalande läge när de tar en ny position, som kan undergräva deras makt i en verkställande position. De är oroade över vinna godkännande och respekt för sina kamrater, överordnade och direktrapporter, så de kan tveka att ta tuffa ställning för visas diktatoriska eller alltför kontrollerande. Deras naturliga värme och empati, när överutnyttjas, kan resultera i att märkt "alltför nice," som i de flesta affärssammanhang, är koden för "obeslutsamma", "trevande" eller "unassertive", "säger Locey.

Istället Locey säger, kvinnor inte bör fokusera sina beteenden på att tjäna respekt för sina rapporter och lag helt enkelt att vara gillade, även om deras beslut inte är applåderade alla.

"Självklart, du vill inte vara en diktator eller fatta tuffa beslut godtyckligt, men måste du upprätta tidigt att du är fast men rättvis - att du inte kommer att backa från svåra val och att dina kamrater och rapporter utveckla respekt för dig och din roll. Annars riskerar du att förlora någon makt som du kan ha,"säger Locey.

Se till att du tittar objektivt på dina vanor och beteende och försöka ändra de som späd ert inflytande, säger Stephanie Daniel, senior vice president på Keystone Associates. Till exempel, i ett försök att vara sedda som tillmötesgående och tankeväckande i möten, gör du något av följande:

Brukar vänta med att erbjuda dina insikter och idéer tills alla andra har talat?

Mjuka upp din röst eller ber om ursäkt för att uttrycka en impopulär Visa till exempel säger, "Jag är ledsen, men jag tror inte..." eller "du förmodligen inte håller med mig om detta, men..."?

Avslutar din deklarativa uttalanden ibland i ett frågetecken? Till exempel "Jag tror att kunden kommer att vara nöjda med våra förslag, inte du?"

Och uppmärksamma ditt kroppsspråk, också, säger Daniel. Ditt kroppsspråk och hur du använder ögonkontakt kan omedvetet utskjutande fel budskap.

I en grupp, är du benägen att fokusera din uppmärksamhet på bara en person? Eller söker du igenom rummet för att se till att ditt meddelande hörs av alla deltagare?

Är du mer sannolikt att sitta i stolen som är längst bort från konversationen; en omedveten signal som du inte är intresserad eller känner mig inte kvalificerad att delta i diskussioner?

Subtila förändringar i din inställning kommer att göra stor skillnad över tid och du kommer se en förändring i människors sätt relatera till dig, konstaterar Daniel. "De egenskaper som gör du en engagerad och samarbetsinriktad ledare kommer att förbli intakt; din bild som en avgörande och självsäker ledare kommer att stärkas, och den "för fin" monikern som kopplas till du kommer att bli ett minne blott, säger Daniel.

Överväga makt, inte bara tillhörighet och prestation

Oavsett om det är naturligt för dig eller inte, att lyckas i en ny roll, måste du snabbt bedöma vem som har den informella makten i en organisation och den formella makten; Vem är i tjänst och som inte; vilka idéer och värderingar är viktiga för företaget och som inte.

"Vid första, många människor kommer att försöka bli vän med dig, och du behöver att få på höger fot med alla, naturligtvis, men som du justerar med visar en hel del om vilken typ av ledare du blir och hur mycket respekt kommer du att tjäna, säger Locey. Upprätthålla en professionell distans medan du bygga allianser och få en känsla för hur företaget passar med din egen mission, kultur och värderingar.

"Titta på som skjuter till vem, vem är inkluderade och uteslutna från möten och vilkas åsikter soliciteds. Du behöver inte vara oförskämd eller vara kall och isig till dem som inte är "i tjänst", men du bör veta vem innehar makten i organisationen så att du kan passa dig inom denna maktstruktur, säger Locey. Eftersom makt är ofta skänkt dem som gör vad frågor mest att de redan i makt, studie vilka beteenden eller prestationer belönas och syftar till att replikera dessa typer av "vinner" tidigt Locey säger.

"Om din roll kommer med ström via din titel eller omfattning, göra säker du ingår i alla möten och kommunikation bör du också. Ofta kommer att kvinnliga chefer hålla tyst långt längre än de borde. Inte vara häremot - tala i möten där din röst skulle förväntas,"säger Daniel.

Sköta dina egna mål

Av 90 dagar, kommer att du ha mer arbete än du kan göra; du kommer att inriktas på slutprodukter och du kommer sannolikt har satt på sparlåga varför det är du tog ställning när det gäller dina karriärmål. Se till att du tar tid att granska dina personliga mål för denna nya position och, vid behov ompröva din spelplan.

"Bedöma om du vinner de kunskaper och färdigheter att du kom hit för att få [och] att du är i en position att få rätt synlighet, öka ditt rykte och behålla ditt nätverk. Om du är från målet att uppnå din spelplan, bör du återuppta kontakten med kamrater, överordnade, ditt team och andra intressenter för att stärka relationer, öppna kommunikationslinjerna och genomföra handlingsplaner för att stödja genomförandet av viktiga prestationer,"säger Daniel.

Står bakom dina värderingar

Kvinnors socialisering säger som inkännande, vårdande, tillgänglig och åtkomlig vårdgivare på arbetsplatsen kan vara en stor tillgång, och om du är denna typ av ledare, med alla medel, använda det till din fördel, Emily He, CMO på Saba Software.

"Kvinnliga ledare med dessa egenskaper har många fördelar som hantering av Gen-Y och Gen-Z. När millennials talar om vad de vill i en manager, dessa egenskaper är ofta högst upp på sina listor - så om du har det, Använd den. Människor - inte bara kvinnor - med dessa egenskaper gör bättre chefer på grund av deras empati, öppen kommunikation, ofta feedback och det faktum att de är mycket lättillgänglig och tillgänglig, säger han.

Oavsett om du anser dig ha dessa egenskaper, på arbetsplatsen måste du vara tydlig på de värden som du håller. "Tala är billigt och kvinnor bedöms mycket hårdare. Det är därför extra viktigt att göra våra åtgärder som återspeglar våra ord. Du måste definiera vad som är viktigt för dig och göra om det kommer i varje interaktion som du har och varje beslut som du gör, säger han.

Vara lättillgänglig och företaget utöver ramarna för ditt kontor

Om du inte den utåtriktad, vårda, lättillgänglig typ, som är helt acceptabelt--bara förstå att din personlighet kan uppfattas som "standoffishness," så måste du göra en extra ansträngning för att ansluta till dina kollegor, dina team och dina överordnade utanför formella ramarna för möten, enligt Locey.

"Som du försöker att bygga allianser och att bedöma maktstrukturen i din nya position, kom ihåg att du aktivt måste engagera med dina kollegor. De flesta anställda vill ses och märkt av verkställande personal, och något så enkelt som en kort, informella incheckning med dig kan hjälpa till att bygga din bild som åtkomlig och tillgänglig ledare samtidigt minskar inte din myndighet eller makt, säger Locey.

"Om du spenderar för mycket tid på kontoret, göra den del av din dagliga rutin att vara tillgänglig, öppen och en del av teamet genom att vara synlig för anställda - gå till lunchrummet, gå över till medarbetarens skrivbord för att ha ett samtal istället för att skicka ett mail, gå igenom bås och lyssna eller göra små prata," säger Locey.

Bli inte rädd för att konfrontera Bias If/When du ser det

På vissa arbetsplatser, "boys club" fortfarande finns, och som en kvinnlig chef, du behöver ta itu med det rakt på sak om du stöter på bias. Från "synder underlåtenhet" gillar inte att vara inbjuden till en executive golf utflykt eller en team-middag eftersom det antas måste du få är hem till din familj, eller utesluts när manliga chefer fortsätter samtal i toaletten, fördomar och utanförskap något alla kvinnliga chefer måste ta itu med, enligt Locey.

"Du behöver inte vara anklagande, men se till att påpeka att, på grund av din roll, måste du vara närvarande när beslut fattas. Skylla på att "den nya killen" om du måste för att ta udden av det, men du måste konfrontera frågan och se till att andra i ledningen vet det inte är acceptabelt,"säger Locey.

Daniel råder inte tillåter några incidenter offentligt skallra du, utan att ta itu med det därefter i en privat miljö. I många fall, det är enkelt löst och förövarna ens inser inte hur deras språk, åtgärder eller deras humor uppfattades.

"Om jag möter en förolämpning eller en liten, jag vanligtvis kommer inte engagera sig med den personen offentligt förrän vi har avslutat vad vi försöker åstadkomma men privat, jag kommer inte skygga säga högt," Jag kommer att vara mycket vanligt, detta är vad jag såg och detta är hur jag påverkades och hur det påverkar också alla andra kvinnor här på företaget när de ser detta hända." Ofta, kommer att sätta stopp för det,"säger Daniel.

Kom ihåg att "ROM inte byggdes på en dag, men de lägga tegel varje timme"

Använda de första 30-90 dagarna att bedöma risker och möjligheter och att staka ut en plan för framtiden, att veta att du kommer göra justeringar av de mål du sätter och planer du gjort utifrån era synpunkter. Medan tjäna snabba segrar tidigt kommer att vara avgörande för din omedelbara framgång, säger det är din långsiktiga strategi och vision som kommer att göra en större effekt, Locey.

Kom ihåg att den mansdominerade företags kulturen förändras. IT-branschen blir mer medveten om sina fördomar och är öppna för förändring, mångfald och integration. Kvinnlig chef, kan du ge förändring genom att bygga rapport, tjäna förtroende och få trovärdighet med varje möte som du har.

"Det handlar om att skapa de anslutningar, tjäna förtroende och respektera en person i taget. Det kan verka riktigt skrämmande att tänka på att ändra den övergripande inställningen för hela företaget, än mindre hela branschen, så fokusera på vad du kan göra, i din roll, med varje person som du arbetar med. Bygga förändring från grunden,"säger han.

Comment Stream