Topcoat Construction Limited (TCL GROUP) Review: Tips om hur att reparera och underhalla ditt hem

Även i efterdyningarna av sjunkande priser på bostäder i många utvecklade länder till följd av den rådande globala ekonomiska krisen, ett hem är fortfarande en av de främsta och grundläggande råvaror som är fortfarande utanför majoriteten av familjer med låga inkomster i utvecklingsländerna. Oavsett om man äger ett hem eller inte, är hålla den i gott skick ett nödvändigt steg mot att uppnå säkerhet och komfort.

Här är några tips husägare eller familjer, i regel behöver veta för att upprätthålla ett hem:

1. underhåll innebär förebyggande. Den grundläggande idén är att undvika att behöva reparera något; därmed förhindrar du att skador eller brister innan de inträffar. Exempelvis innan läckor börjar inträffa på ditt tak, du behov till check för möjliga källor för läckor, såsom sprickor eller igensatt skräp inuti stuprör.

2. underhåll, innebär som ordet antyder, också att hålla gott skick av något som är skyldig att ha fel. I det här fallet har målningen på ett hus en viss utgången period innan det försämras på grund av elementen. Därför måste ommålning göras på eller före den schemalagda tiden, baserat på det faktiska villkoret av beläggningen. Försumma detta steg kommer att orsaka försämring av väggar.

3. underhåll innebär reparera något som har brister. Och så, när ett rör läcker, vi ringa rörmokaren att ersätta röret eller packningen eller fogtätning som har gett upp. Det kan innebära koppla upp ett läckande tak med epoxy eller tillhandahålla tätningsmedel på knäckt fönsterkarmar.

4. underhåll kan också kräva byte av hem delar. När en längre svänger ordentligt eller dess ram har varit förvrängd eller dåligt på grund av stark storm vindar, kanske det behöver ersättning i stället för reparation. En punkt kommer att komma när något inte längre fungerar korrekt och måste behöver en ersättare; man måste göra det innan större skada inträffar.

5. underhåll kan innebära öka även när ingen skada har uppstått. Att upprätthålla ett hem helt enkelt innebära förbättra dess värde med uppgraderingar i dekoration eller funktion (en ny färg beläggning eller en förlängning rummet). Vända ett garage till ett nytt rum kan faktiskt förhindra försämring av hemmet på grund av konstant avgaser och vibrationer som kommer från garaget.

6. Slutligen, underhåll kan också betyda diversifiera utilizationen av hemmet. När en familj tar en månad-lång semester, kan det vara en bra idé att hyra ut till semesterfirare, särskilt om dess läge förtjänar sådan praxis, eller om huset har vissa unika egenskaper som ger överklagande för hyresgäster. Vissa hem hyrs ofta av film företag för dess unika utseende eller plats. Även om det kan ledde till snabb försämring av hemmet, kan monetära avkastningen täcka upp någon fysisk försämring. Det bästa argumentet för att göra så är historiska eller "kändis" värde som hem vinster från tillfällig uthyrning.

De flesta saker minska i kvalitet och värde genom missbruk eller brist på användning. Använda ett hem fullt ut, kan medan underhålla den ordentligt, vara det bästa alternativet för villaägare. En fullt utnyttjad hem jämfört med fritidshus som lämnade vakanta och oanvänt mer än hälften av året, och har en bättre chans att vinna värde samt karaktär. För vanliga husägare, upprätthålla ett hem är det enda sättet att förlänga dess användbarhet samtidigt hålla det värde intakt, om inte uppskattar.

Comment Stream