Travelling Review The Avanti Group Way – Resor visdom: att vara artiga har sina belöningar

Paul Haswell är en Hong Kong-baserade teknik och telekommunikation advokat på Pinsent frimurare LLP som extraknäcker som hip-hop DJ på Hong Kongs RTHK radio.

Storbritannien infödda talade till journalen om inredningar upp en miljon air miles, reser som vegetarian och visdom att vara artig medan på vägen.

Hur ofta reser du?

Det kommer i spasmer. Jag reser varje vecka, eller jag inte resa i två månader.

Där går du mest?

[I 2007 jag] började pendla från Norge varje vecka. Jag bodde i en flygplats, eller en plan eller ett hotell för tre år. Numera, jag fokuserar mer på Asien-spendera större delen av min tid går till platser som Singapore, Shanghai, Beijing och ibland tillbaka till Storbritannien.

Rekommenderad flygbolag?

Jag tenderar att flyga Oneworld… helt för air miles.

Hur du igång på frequent flier program?

När jag började göra Norge resan, var jag alltid flyger med [British Airways IAG.MC +1.24%] och började ackumulera air miles. Ungefär six månader insåg jag att miles var verkligen att lägga upp, och jag fick status.

Hur samlar du luft miles?

Det blev en besatthet. Jag bokar alltid mitt flyg för att maximera antalet air miles. Jag upptäckte att om jag stannar i vissa Hotell, jag ska få miles, och även när jag går ut för middag — om jag äter bara ett hotell, jag kommer få miles för att göra detta. Om jag köper kläder i vissa butiker på flygplatsen, kommer jag få miles. Jag få kreditkort som ger mig miles. Bokstavligen allt jag gjorde var inriktad på att maximera miles.

Har du ett exempel?

Jag bodde på samma hotell i tre år. Jag är vegetarian, och hotellet där jag bodde hade endast en måltid alternativ för vegetarianer, men det var det enda sättet jag kunde få miles, så jag hade det för middag nästan varje kväll i tre år. Jag förlorade en hel del vikt, men jag fick över en miljon miles.

Hur använder du din luft miles?

Bara för semester.

Favorit flygplats?

Hong Kong. Jag kan landa på Hong Kongs flygplats och vara hemma eller på kontoret inom 30-40 minuter. Hong Kong sätter minst antal hinder i vägen.

Värsta reseupplevelse?

Några dagar före jul [i 2010], jag var tvungen att flyga från Oslo till Hong Kong via Heathrow. I Norge hade de cirka six meter snö, plus två millimeter snö i Heathrow, så min första flyg från Oslo till Heathrow avbröts. Normalt misstycker du inte om flygningen avbryts eftersom det finns alltid en nästa gång. Värsta fall är du bor på ett hotell och du får ut nästa dag – jag slutade ha tillbringat fem dagar i Oslo airport.

Bästa reseupplevelse?

Jag hade en resa med kollegor, och vi skulle flyga ekonomi. Alla var mycket missnöjda med detta. Men jag fick uppgraderas till företag – men verksamheten var också full — [och sedan uppgraderat] i första klass eftersom jag hade så många luft miles. Jag tror också det var flyg där Brad Pitt var på samma plan. Jag säga inte något till honom men eftersom jag var för nervös.

Hur bor du i form när du reser?

Jag gillar inte att gå till hotellets gym. Om du har lite tid, bara vandra – promenad runt staden och se så mycket som du kan.

Några tips om att resa som vegetarian?

Det kan vara riktigt svårt. Det finns en hemsida som heter Happy Cow som jag kollar för att se vilka restauranger är bra när jag går till en stad, men vissa inte mycket bra för affärsresenärer – inte bra ställen att ta kunder.

Vad är kvar på en bucket list?

Jag gillar alla typer av musik, men en av mina favorit musiker genom tiderna är Louis Armstrong, jazzmusiker, så jag har alltid velat åka till New Orleans. Jag skulle också vilja spendera mer tid i Japan bara för att det är en intressant plats och ganska svårt för en västerlänning att komma runt.

Favorit travel app?

Översättningen som — iTranslate – det är några av dem och de är alla olika. Jag tenderar att använda dem för att försöka lista ut vilka menyer är. Dessutom är det mycket svårt att förklara för människor du är vegetarian, så jag använder dem mycket för detta.

Vad är din resa råd?

Mitt nr 1 tips för resor är – vart du än går i världen och ingen materia vad som går fel på resan — alltid vara artig. Jag har hittat det bästa att göra är bara vara trevligt att folk.

Comment Stream