De Amish

De Amish, zoals je kunt zien hebben alle mannen hetzelfde kapsel met dezelfde kleren aan. Dat was een van de normen van de Amish.

De Amish is een mennonitische, rig protestantse geloofsgemeenschap in Noord-Amerika. Het zijn volgelingen van de Zwitser Jakob Amman die in 1693 brak met de minder radicale mennonitische hoofdstroom. Door geloofsvervolgingen in Zwitserland gedwongen trokken veel Amish naar het platteland van de Elzas en de Palts. Kleine groepen kwamen in Nederland, Polen en Rusland terecht. Vanuit Europa emigreerden veel Amish-gemeenschappen vanaf 1737 naar Noord-Amerika omdat hun levenswijze in Europa vaak nauwelijks getolereerd werd. Anderen sloten zich in de loop der tijd weer aan bij de mennonieten of andere dorpsebewegingen. Het aantal Amish wordt geschat op 230.000 tot 250.000. Door de traditioneel grote gezinnen groeit deze bevolkingsgroep anno 2015 nog steeds snel.

Ja, ook de vrouwen moeten allemaal hetzelfde aandoen. Een rok, en natuurlijk het onmisbare kapje op het hoofd. Dat kapje moesten ze

Comment Stream