iOs 7

Mijn ervaring met de nieuwste software van Apple.

Release: 18 september 2013 19:00 uur

Gisteren op 18 september 2013 19:00 uur Nederlandse tijd, lanceerde Apple de nieuwste software iOs 7. De internationale release zorgde voor een overbelasting op de server. Apple heeft meerdere servers ingezet, om deze massale internetdrukte op te kunnen vangen . Helaas was Apple niet in staat dit te kunnen realiseren.

Ik ben een van de trouwe Apple gebruikers die toch nog een nachtje moest wachten. Nadat ik mijn toestel vier uur lang aan iTunes gekoppeld had, realiseerde ik mij dat dit kansloos was. Maar vanmorgen was ik er toch eindelijk in geslaagd. De nieuwste software van Apple staat op mijn iDevice.

Na de software te hebben geïnstalleerd, viel mij als eerste op dat de oude stijl van Apple geheel verdwenen is. De guide had een geheel andere stijl. De veelvoorkomende kleuren in het menu, zijn nu blauw en wit. Daarnaast ogen de icoontjes veel platter. Dit laatste vind ik persoonlijk een minpunt. De icoontjes lijken in mijn ogen erg veel op de icoontjes van de grote concurrent Samsung.

De pluspunten zijn in mijn optiek de verbeterde control panel en het multitasken. De control panel is sterk verbeterd. Het bevat nu een button om je Wi-Fi verbinding aan en uit te schakelen. Voorheen moest men dit bij instellingen wijzigen. Daarnaast heeft Apple nu standaard een flashlight. Voorheen moest er hier een app voor worden gedownload. Verder is er een button voor de vliegtuigmodus, bluetooth en de niet storen modus ontwikkeld.

De voorganger iOs 6.1.3, bood ook de mogelijkheid om te switchen tussen apps. Het multitasken is op een geheel ander level gebracht. Er wordt tijdens het swipen een miniweergave getoond. Dit biedt overzicht en gebruikersgemak.

Dit is slechts een deel van de nieuwe functies, die de nieuwste software iOs 7 biedt. Mijn gehele indruk is positief. Ik raad andere Apple gebruikers zeker aan deze software te downloaden. Als je nog niet overtuigd bent, kun je voor het gehele overzicht hier <a href="http://www.apple.com/nl/ios/ios7/"> klikken.

Comment Stream