Preturi cabana vanatoreasca

Din varfurile de nord ale Carpatilor Orientali, daca te intorci spre est si vrei sa cobori spre Suceava si spre podisul acesteia, dai de niste trepte naturale, rotunjit cioplite de vant si vreme, acoperite de un covor urias tesut din paduri si poieni. Sunt Obcinele Bucovinei, adica trei culmi mari impadurite, alungite si arcuite sub inaltimile vecine, ca nu cumva acestea sa se pravaleasca peste raurile si satele din partea de nord a Moldovei. Doua trecatori importante lasa drumurile sa ajunga din Transilvania spre Obcina Mestecanis: la nord, Pasul Prislop, care aduce soseaua de la Borsa, iar la sud Pasul Mestecanis, in care intra drumul european E58, ce trece muntii de la Bistrita (mai intai prin Pasul Tihuta, apoi prin Vatra Dornei) si merge dincolo de Campulung Moldovenesc, pentru a ajunge la Suceava. Marginea vestica a Obcinei Mestecanis o constituie, in mare parte, cursul Bistritei Aurii, rau in care inoata inca legendara lostrita. De la Carlibaba, unde Bistrita o ia in jos spre Iacobeni, si pana la Izvoarele Sucevei, valea paraului Carlibaba se inconvoaie usor, urcand in nord, spre granita.

Tarife pensiune Fundu MoldoveiFundu Moldovei este o regiune conservatoare, locuita de munteni, creatori si pastratori ai unor forme proprii de viata materiala si spirituala; comuna atrage prin elemente de arhitectura traditionala si de civilizatie a lemnului, prin viata pastoreasca si prin celelalte ocupatii, prin mestesuguri, costum popular, obiceiuri, ceremeonialuri, prin diversitatea coregrafica a jocurilor populare, repertoriul muzical, viata culturala in general, iar daca sunteti in cautare de cazare Fundu Moldovei aici veti gasi locatii splendide. Dat fiind larga sa raspandire geografica, mistretul fiind prezent nu numai la munte sau deal ci si in parchetele de padure de la ses, in lunca si Delta Dunarii, vanatoarea la mistretul este una din cele mai importante si cautate partide de vinatoare din Romania. Goana la mistret se poate face cu gonaci sau cu caini. Cea mai practicata goana la mistret este cea mixta si cu gonaci si cu caini. Cainii trebuie sa fie din cei care gonesc exclusiv la mistret si nu iau urma caprioarei, iepurelui, vulpii, etc

Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate. Bucovina este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestersugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente al vietii cotidiene, si din acest motiv sunt tot mai cautate informatiile despre cazare Bucovina.

Unde gasesc cazare Bucovina?

Alaturi de rezervatia geologica Clipa Triasica de la Paraul Cailor, pe teritoriul localitatii au fost identificate si multe elemente rare de flora si fauna. Resursele pe care se bazeaza potentialul economic al comunei sunt numai resurse proprii (terenuri arabile, pasuni, fanete, paduri, produse animaliere si vegetale). Fundu Moldovei apare pentru prima data intr-o harta redactata de F. G. Bawr in Carte de la Moldavie pour servir a l Historie militaire de la guerre entre les Russes et les Turcs, publicata la Amsterdam in 1783, ridicata intre 1768-1774, inainte de ocuparea Bucovinei de catre austrieci, sub numele de Moldavie Fundul. In hartiile facute pentru Bucovina in 1843, apare Ober Fundul Moldawi Fundul Moldovei de Sus si Unter Fundul Moldawi Fundul Moldovei de Jos. Sub diferite variante, apare in lucrarile diferitilor istorici si guvernatori militari: Fundo Moldava, Fundo Moldawa, Fundul Moldavii, Fundul Moldowi, Fundul Moldwi, Fundulmoldwi, Moldavi Fundul, Moldawa, Moldowi Fundul.

Totul despre un meniu vanatoresc

Obiectivele naturale, cetatile si rezervatiile pe care le amintim va vor starni interesul, dar peisajele in sine ale Bucovinei cu greu pot fi descrise in cuvinte. Sentimentul pe care ti-l lasa Bucovina in suflet este dificil de comparat cu altceva. Unde mai pui ca aici se pastreaza si o gramada de traditii cu ocazia diferitelor sarbatori crestinesti si nu numai? Bucovina se mandreste cu Salina Cacica, aflata la 40 km de Suceava si are o vechime considerabila (deschisa in 1791). In interior se gasesc cateva capele, un lac cu apa sarata si doua sali de dans, ce inainte erau folosite pentru baluri si spectacole. Tot in scop terapeutic recomandam si statiunea Vatra Dornei (izvoare minerale, bai de tratament, etc.). Peretii unora dintre acestea sunt pictate in culori naturale, facute din plante, asta pe langa frumusetea picturilor, constructiilor si fortaretelor in sine. Unele adapostesc obiecte de cult de o vechime impresionabila, altele moaste de sfinti, icoane si altele.

Informatii cazare Fundu Moldovei

Prelucrarea lemnului este mult apreciata in Bucovina, unde materialul este din belsug. Lemnul este folosit in special pentru obiecte gospodaresti, ca si pentru construirea caselor. O ocupatie veche pe aceste meleaguri este olaritul. Sunt bine cunoscute doua ateliere, Radauti, si Marginea, deasemenea Boroaia si Dolhesti care merita mentionate. Bucovina este una dintre putinele regiuni unde traditia vopsirii oualor de Pasti este inca practicata. Cele mai mari si mai grele oua sunt transformate in adevarate capodopere cu desene complicate in verde, rosu, albastru, negru si galben.

Drumul de la o manastire la alta, cu un scurt popas in casele primitoare ale bucovinenilor, reprezinta nu numai un periplu prin istorie, ci si o bucurie a simturilor. Bucovina reprezinta o regiune ce poate fi vizitata oricand, caracteristicile climatice oferind in fiecare anotimp in parte atractii turistice de o mare diversitate. Perioada Sfintelor Pasti, Sfanta Maria (15 august) sau hramurile manastirilor sunt evenimente speciale. Bucovina este trecuta in catalogul UNESCO Mari monumente ale lumii. Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate.

Vanam, fara indoiala, pentru mentinerea echilibrului agro-silvo-cinegetic, in limitele sporului populational, transmis noua (vanatorilor) sub forma de cote de recolta, de autoritatea publica centrala a statului in domeniu. Vanam preponderent selectiv, aducandu-ne astfel contributia la conservarea si chiar la imbunatatirea calitatii populatiilor de vanat. Facem acest lucru in calitate de vanatori calificati, printr-un examen sustinut si promovat cu ocazia dobandirii calitatii de vanator. Vanam, in principal, din dorinta mentinerii echilibrului agro-silvo-cinegetic, artificial si riguros stabilit. Aceasta necesitate nu poate fi pusa la indoiala, deoarece altfel, fara extragerea surplusurilor populationale, s-ar produce un haos in activitatea de gestionare rationala a vanatului si in echilibrul instabil si temporar stabilizat artificial de OM in natura, ceea ce ar conduce in final la saracirea faunei salbatice si chiar a biodiversitatii. Necesitatea poate sa nu fie insa constientizata de absolut toti vanatorii.

Tag: cabana vanatoreasca Pensiune Bucovina Casa Vanatorului

Comment Stream