THE BODYGUARD

Het verhaal

The Bodyguard Frank Farmer, wordt door popster Rachel Marron ingehuurd als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker? Of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging?

De opdracht

Bij de musical komen ze een medewerker tekort bij de organisatie van een voorstelling. Een medewerker heeft zich namelijk op het laatste moment ziek gemeld. Er zijn zo snel geen vervangers te vinden maar de regisseur heeft jou naam opgevangen als enthousiaste medewerker. Jij mag meehelpen aan één van de bekendste theaterproducties van de laatste tijd!!! Maar je moet je nog wel goed voorbereiden voor deze taak. Niet alleen voor de taak zelf maar ook voor alles wat er nog omheen geregeld moet worden.

Maak de vragen en zorg dat je optimaal voorbereidt bent voor de taak van je leven.

De vragen

Vraag 1.

Informatie: Voor je mee mag doen moet je eerst nog een aantal keren trainen met de groep om de voorstelling onder de knie te krijgen. Van de projectleider moet je minimaal 1200 minuten geoefend hebben voordat je mee mag doen.

Vraag: Hoeveel uren moet je minimaal trainen voordat je mee mag doen?

Vraag 2.

Informatie: Bij de trainingen regelt iedereen om de beurt het drinken. Ook jij komt aan de beurt en je moet voor voldoende water zorgen. In totaal doen deze keer 18 acteurs mee. Gemiddeld drinkt elke acteur 400 ml water.

Vraag: Hoeveel liter water moet je meenemen voor alle acteurs?

Vraag 3:

Informatie: De training voor de voorstelling vindt in een kleinere ruimte plaats dan de daadwerkelijke voorstelling. Tijdens de voorstelling kom je dus verder uit elkaar te staan dan tijdens de training. In de training is de ruimte 8 meter lang en het daadwerkelijke podium is 14 meter lang.

Vraag: Hoeveel keer verder kom je uit elkaar te staan tijdens de voorstelling.

Vraag 4.

Informatie: Eerst moet je natuurlijk nog bij het Beatrix Theater komen. Met twee vrienden heb je bij Neushoorn afgesproken en rijdt je met de auto naar het Beatrix Theater. Maar één van je vrienden is weer eens te laat en de tijd begint te dringen. Om 12:40 rijdt je weg van Neushoorn en om 14:00 heb je bij de ingang van het Beatrix Theater afgesproken.

Vraag: Zoek de afstand op en bereken hoe hard je gemiddeld moet rijden om op tijd te komen.

Vraag 5.

Informatie: Bij de voorstelling spelen veel acteurs tegelijkertijd een scene. Om te zorgen dat iedereen elkaar niet voor de voeten loopt is het podium opgedeeld in 9 gelijke vakken. Zie het plaatje hieronder. Zo moet de acteur die midden voorop het podium staat in het voorste middelste vakje op de positie ‘mid-voor’ spelen. De acteur die rechts achteraan speelt staat op de positie ‘rechts-achter’.

Vraag: De afmetingen van het hele vlak zijn 1075 centimeter bij 1075 centimeter.

a. Wat is de oppervlakte van het hele vlak in meters?

b. Wat is de oppervlakte van één van de negen kleinere vakken in meters?

Het podium is opgedeeld in 9 gelijke speelvakken om de verschillende posities van de acteurs aan te geven.

Vraag 6.

Informatie: Halverwege de act zingt de hoofdrolspeelster Rachel Marron een solo. Om de aandacht op haar te vestigen gaat ze tijdens deze solo op een extra hoge podium staan. Om te weten hoeveel je kan bewegen op dit podium is het belangrijk om de oppervlakte te weten. Het is een rond podium met een diameter van 2,5 meter.

Vraag: Wat is de oppervlakte van dit podium?

Rond podium voor de solo act van hoofdrolspeelster Rachel Marron.

Vraag 7.

Informatie: Boven het podium hangen trussen in een groot vierkant. Dit zijn buizen waar de verlichting voor het podium aan komt te hangen zoals op het plaatje hieronder is te zien. De trussen hangen in een vierkant. De lengte is 14 meter en de breedte is 7 meter. Om de halve meter komt een lamp te hangen.

Vraag: Hoeveel lampen worden er in totaal aan deze vierhoekige truss opgehangen? (Op het plaatje komen er dus nog lampen bij)

Vraag 8.

Informatie: Voor de voorstelling moet natuurlijk ook veel publiciteit gemaakt worden. Dat gebeurdt op allerlei manieren waaronder het ophangen van posters in bushokjes. De afmetingen van de ruimte waar de poster in een bushokje komt te hangen zijn 1,19 bij 1,75 meter.

Vraag: Klik op het plaatje hieronder en kies de juiste maat.

Klik op dit plaatje om de juiste poster maat voor bushokjes uit te zoeken.

Vraag 9.

Informatie: Mocht je met de auto komen dan kun je deze in de buurt van het Beatrix Theater parkeren. In totaal zijn er 4 grote parkeerplaatsen met een totale oppervlak van 1600 m2. Een parkeerplek van 1 auto is 200 bij 400 cm.

Vraag: Hoeveel auto’s kunnen er in de buurt van het Beatrix Theater parkeren?

De vier parkeerplaatsen rond het Beatrix Theater.