L’HOLOCAUST.

L'Holocaust fou el genocidi dut a terme pel règim nacionalista del Tercer Reich sobre els jueus i altres pobles entre els anys 1933 i 1945. El genocidi fou la culminació d'un llarg procés que es desenvolupà parallelament a la implantació del règim ari i que tenia com a objectiu la creació d'una comunitat nacional racialment pura. El que Hitler es proposava (i així ho havia anunciat el 30 de gener del 1939) era l'extermini de la raça jueva d'Europa

L’ANTISEMITISME.

L'antisemitisme és l'hostilitat o el prejudici cap als jueus com a grup religiós, ètnic o racial, el qual es manifesta com a odi cap a un individu, o com a persecució institucionalitzada i violenta. La ideologia explícita del nazisme d'Adolf Hitler va ser l'exemple extrem de l'antisemitisme, la qual va dur al genocidi conegut com a Holocaust dels jueus europeus al segle XX.

LA IDEOLOGIA DEL NAZISME.

1. La superioritat de la raça ària.- Adolf Hitler afirma que el poble alemà descendia d'una raça superior (els aris) i, per açò, tenien el dret de dominar a les races suposadament inferiors (jueus, eslaus, negres...)

2. L'antisemitisme.- Adolfo Hitler declarava que els jueus (de raça semita) formaven part d'una raça inferior, que corrompia i destruien la puresa alemanya. Els casaments entre jueus i alemanys devien ser prohibits; i també la urgència de bandejar o aniquilar als jueus.

3. L'enfortiment de l'Estat alemà.- Adolfo Hitler *defendia la total sumusió de l'individu a l'autoritat sobirana de l'Estat personificada en la figura del Führer (cap), que llevaria als alemanys al lloc que els corresponia en la història.

4. L'expansionisme: Adolf Hitler afirmava que el poble alemà tènia dret de conquistar el seu espai vital per a la supervivència de la seua població, de forma militar o pacifica.

Adolf Hitler, comente també sobre el sistema educatiu en el seu llibre el Mein Kampk "La meua Lluita":  "El poble alemà, ara destruït, moribund, lliurat sense defensa als puntapeus de la resta del món, té l'absoluta necessitat de la força que la confiança en si mateixa proporciona. Tot el sistema educacional ha de tenir com a objectiu donar als xiquets del nostre poble la certesa que són absolutament superiors a altres pobles."

SOLUCIÓ FINAL.

Va ser una decisió presa pel règim nazi alemany per a dur a terme l'extermini del jueus i gitanos als camps de concentració, durant la Segona Guerra Mundial.

LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS.

Ja acabada la Segona Guerra Mundial es dóna a conèixer una important declaració que canviaria la vida de tots els éssers humans, la Declaració Universal dels Drets Humans.

És una declaració adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides en la seva Resolució 217 A ( III ), del 10 de desembre de 1948 a París i que recull els drets humans considerats bàsics. La importància dels drets humans és que la seva finalitat és protegir la vida , la llibertat, la justícia , la igualtat, la integritat i el benestar de cada persona enfront de l'autoritat.

SUPERVIVENTS ESPANYOLS

Existeixen supervivents espanyols que van experimentar l'holocaust. Alguns exemples són els de Neus Catalá, Luis Perea(que va morir a 2014 als 96 anys) o Paco Aura.

Tots aquests conten les situacions que van tenir que passar en diverses entrevistes.

Comment Stream