Helpen bij aan en uitkleden.

Krukken: Dit kun je als hulpmiddel gebruiken bij het lopen.

rolstoel: dit kun je gebruiken wanneer iemand niet zelfstandig kan lopen. Of lange afstanden kan afleggen. Je kunt een rolstoel ook gebruiken wanneer iemand niet mobiel is. Zoals been gebroken.

Bed hek/ bed steun:  Een bedhek dat zorgt voor extra veiligheid rondom het bed. Het vergemakkelijk het in en uitstappen uit bed.

Tillift: Een tillift is een mechanisch hulpmiddel dat gebruikt wordt in de zorg om fysiek gehandicapte mensen te verplaatsen. Tilliften worden veelal elektrisch bestuurd. Ze zijn bedoeld om fysieke overbelasting bij verzorgenden tegen te gaan.

De tilapparatuur wordt vedeeld in twee types; actieve- en passieve liften. De actieve worden ook wel staliften genoemd. De liften waarmee mensen volledig worden opgetild worden ook wel passieve tilliften genoemd. Deze liften worden vooral gebruikt in de thuiszorg ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingstehuizen, maar ze kunnen ook bij gehandicapten thuis worden aangelegd. Er zijn twee systemen; verrijdbare of aan het plafond gemonteerde liften. Bij het aanbrengen van een plafondlift thuis zijn vaak bouwtechnische aanpassingen noodzakelijk.

Hulp middel bij het aantrekken van steunkousen: dit is een hulpmiddel om je steunkousen gemakkelijker aan te krijgen.

Bestek: Hebt u door een ziekte of beperking moeite met eten? dan kun je dit bestek gebruiken tijdens het eten. Je kunt aan de vorm van het bestek zien dat het geen normaal bestek is. Doordat het krom is kunnen de mensen makkelijker met hun bestek naar hun mond. Zodat het eten na binnen kan gaan via de mond.

Papegaai: Door de papegaai naar links of rechts te zwenken, maak je een zijwaartse verplaatsing in bed een stuk eenvoudiger. Je verlicht het omhoog plaatsen in bed als je de papegaai wat verder richting het hoofdeinde van het bed hangt, zodat de cliënt er goed bij kan. De cliënt moet wel over voldoende kracht in romp en armen beschikken. Een creatieve manier om de papegaai te gebruiken: plaats de papegaai door middel van het vloerstatief aan het voeteneind van het bed. Hetzelfde bereik je doordat van sommige bedden het inlegraam draaibaar is. Sommige cliënten kunnen zo goed tot zit komen of zelfs helemaal zelfstandig uit bed komen. Bij kleinere mensen is het mogelijk de papegaai met vloerstatief aan de zijkant van het bed te zetten (mits er geen verzorging aan twee kanten nodig is). Een papegaai kun je ook op de goede plek hangen door boven het bed een frame te maken.

Comment Stream