Elliott and Associates: Hvorfor de fleste selskapet strategisk planlegger mislykkes

Strategic Planning Review Europe Tokyo Paris Asia

Om selskapene operere på et regnskapsår eller ikke, er perioden mellom Labor Day og Thanksgiving ofte når de opprette planer for det kommende året. De fleste av disse planene mislykkes. Avhengig av hvilke studere følger du, statistikk varierer fra en trist 3% av selskapene som ledere si de har lykkes å kjøre sine strategier for å på best om én av hver tre organisasjoner som integrerer sine planer i sin daglige virksomhet med høy effektivitet.

Nesten 200 strategisk planlegging økter i hele USA og Canada har ledet i en rekke bransjer. Vanligvis når jeg er først kom, oppdage jeg raskt at en eller flere av fire fatal feil hindrer organisasjonen fra å oppnå sine langsiktige mål.

Det er mange grunner de fleste mislykkes. Her er de toppen fire, fra minst til mest viktig:

4. troen på at et budsjett er en plan. Når planlegging er nærmet seg som en budsjettering øvelse, det kan være en tendens til å fylle ut tallene på et regneark som er basert på et tankesett som sier, de er på plass, andre kostnader er givens, arbeidet er hva det er, så her er nummeret for neste år. Høy ytelse selskaper budsjett, også, selvfølgelig, men de bruker planprosessen for å gi dem noe mer: et springbrett for identifisere og vurdere nye muligheter, vurderer nye strategier og diskutere målsettinger det kan først virke uoppnåelig. Planprosessen bør også forventes å identifisere mennesker, prosesser og programmer som ikke lenger tjener enterprise eller er ineffektive. Det krever tillit først planlegging andre og budsjettering tredje.

3. motvilje mot å løse store problemer. I spenningen av å bruke planlegging økten å komme med en visjon, enig på prioriteringer og utvikle et veikart for suksess, unnlater ledere for ofte å tilbringe tid nå enighet om dagens situasjon. For å oppnå målene sier du og gruppen du, du må snakke om alle hindringene for høy ytelse. Justering betyr ikke fravær av konflikten. Nettopp motsatt. Autentisk justering oppnås bare når konflikt er oppmuntret alternativene for å løse konflikten er veid og en løsning er nådd at alle ledere støtter. Debatten er sunt, men argument ikke er. Og for sunn konflikt oppstår, ledere må stole på hverandre. Du kan ikke snakke åpent og oppriktig om problemer, frykt og kontrovers med folk du ikke stoler og bryr seg om. Når tillit, kan du og teamet ditt fokusere på løse problemer replikere suksesser og skar opp hellige kuer. Fraværende tillit, vil planlegging prosessen være bortkastet tid.

2. komme for komplisert. Jo tykkere planen, jo mer sannsynlig at du ikke. I ånden av Broadway-produsent som rådet forfatteren å kondensere Sammendrag av skuespillet å passe på baksiden av et visittkort, holde planen enkel og kort. Ikke skriv en plan med dusinvis av sider. Snarere, tilbringe tid å få engasjement blant gruppemedlemmene ledelse på hva må gjøres og hvordan dine mål vil bli møtt. Invester tid du lagrer i planleggingen på gjennomføring, fordi utfører planen vil ta alt du har. Jeg har utviklet en mal med én side jeg kaller migrasjon diagrammet for å ledere konvertere sine ideer til prioriteringer de må ta som deres organisasjoner migrere fra punkt A til punkt B. Hva de legger det er ikke den endelige planen, men det tvinger dem først enige om det som betyr mest. (Du kan laste ned overføring diagrammet gratis her.)

1. unnlate å holde hverandre ansvarlig. Ledere bør utsette holde en planlegging sesjon til de og deres organisasjoner er virkelig klar til å omfavne endringen. Planlegging er lik endring, og i planen er utviklet, hver leder må forplikte til endre ved å gjøre mer av tingene som fører til suksess og færre av det som ikke. Midt i en planlegging sesjon, jeg be deltakerne å bryte i små grupper og returnere i 20 minutter med svar på dette spørsmålet: "Hva vil være vårt svar på mindreavkastning?" I høy ytelse organisasjoner, ansvarlighet er ikke bare ovenfra og ned, det er opp- og side til side.

Som leder er du reglene i spillet. Det er opp til deg å strukturere planlegging prosessen slik at du og dine kolleger kan levere ytelse.

Comment Stream