Anna Diouf

Competentieniveaus & Leerdoelen

Mijn competentieniveaus voor het vak Mediawijsheid

C3: Hoe ik participeer in sociale netwerken,

Ik onderhoud via sociale netwerken contact met zowel naasten en kennissen, als met professionele relaties. Ik vind het fijn om bereikbaar te zijn. Ik ben bereikbaar voor vrienden, familie en mijn werk voor als ik bijvoorbeeld moet invallen.  Moet wel zeggen dat ik het ook lekker vind om een dag mijn telefoon op 'niet storen' te zetten.

S1: In hoeverre reflecteer ik op mijn gebruik?,

Ik ben me zeker bewust van het patroon wat ik dagelijks hanteer. Ik probeer het gebruik op mijn telefoon te verminderen. Ik doe dit wel een beetje onbewust en heb niet regels over mijn gebruik ingezet. Ik heb het meestal wel meteen door wanneer ik in een reclame, verhaal of filmpje meegezogen wordt, en klik het dan ook meteen weg.

C1: In hoeverre kan ik informatie vinden en verwerken?

Als ik informatie nodig heb kan ik het gemakkelijk vinden, een klik op Google, of een paar filmpjes doorkijken op YouTube en soms zelf op de ouderwetse manier een Encyclopedie erbij pakken en je hebt het. Ik ben geen pro in het onderscheiden of een geschreven stuk nou echt is of verzonnen. Voordat ik de informatie daadwerkelijk gebruik in mijn werk Google ik het nog een paar keer na en lees ik vaak recensies.

Mijn leerdoelen voor het vak Mediawijsheid

B2: Begrijpen hoe media gemaakt worden,

Ik wil begrijpen hoe documentaires gemaakt worden. Ik wil beschikken over de kennis van het vinden van informatie over verschillende onderwerpen. Ik hoop dit schooljaar hier veel aandacht aan te besteden. Na mijn opleiding zou ik graag over een gedetailleerde kennis van de formats en technieken die in de documentaire-branche gebruikt worden beschikken en deze kritisch te kunnen evalueren.

C3: Participeren in sociale netwerken,

Ik wil een blog leren maken. Een site waar informatie en forums te vinden zijn. Ik wil anderen inspireren en een groot aantal mensen laten weten wie ik ben en wat ik kan. Als ik klaar ben met school en misschien wel ga reizen, wil ik hiermee beginnen. Ik zou graag de kennis beschikken over het promoten van jezelf en een grote groep mensen willen bereiken.

C2: Content creΓ«ren,

Ik wil documentaires maken over Maatschappelijke onderwerpen.  Daarin wil ik professionele informatie delen. Ik zou graag beschikken over een goede kennis van het bewerken van films. Ik ga hier zo veel mogelijk van proberen op te steken tijdens mijn opleiding. Ik hoop na mijn opleiding filmpjes, foto's en zelfs muziek te kunnen bewerken en zo mijn eigen content op het net te delen.

Anna Diouf                                                                                                                                             MM1A                                                                                                                          

Comment Stream