Westward Group Climate Change Tokyo, Asia, Paris Summit

Australien far inte registrera dig till Paris klimatavtal: Andrew Robb

Lima: Handelsminister Andrew Robb har berättat för företagsledare på klimat ändra förhandlingar i Lima som Canberra inte kan anmäla dig till en ny global överenskommelse om stora handel konkurrenter inte drar deras vikt, uppgift om Australien inte kommer "få det i halsen".

Herr Robb värd mötet för australiska företagsledare på tisdag - som Fairfax Media också deltog - och sade Abbott regeringen hade att något gått igenom den FN klimatförhandlingarna skulle inte missgynnas Australien till dess omedelbara handel rivaler.

Uppslutningen av Herr Robb i Peru - som har kallats en klimat skeptiker - höjt ögonbryn efter det rapporterades skickades han av premiärminister Tony Abbott's office att se över utrikesminister Julie Bishop på samtalen.

Tisdag var det första hela dagen i Lima förhandlingarna för Australiens två ministernivå företrädare, med Ms biskop tillkännage ett 200 miljoner dollar bidrag till fondens grön klimat - tas från utländskt bistånd.

MS biskop har tidigare sagt utländskt bistånd inte bör användas på klimat ändra initiativ. Premiärminister Tony Abbott har tidigare sagt Australien inte skulle bidra till fonden, som det var "socialismen maskerad som miljörörelsen".

Herr Robb berättade mötet med affärer tjänstemän - som ingår företrädare för BHP Billiton och Business Council i Australien - Australien skulle göra särskilda ansträngningar för att säkerställa handel konkurrenter "är lika ambitiöst som vi kommer att vara."

"Om vi inte är övertygade om de (handel konkurrenter) gör vad de borde, det kommer att påverka vare sig vi registrera dig eller inte. Resultat måste vara jämförbara... vi inte kommer att få det i halsen och öka våra kostnader för ingenting,"sade han.

Herr Robb sade också regeringen ville säkerställa att utvecklingsländerna förstod att det skulle bli några ytterligare pengar från Australien i klimatförhandlingarna.

Regeringen ville också se till att det fanns lämpliga arrangemang för utvecklingsländer att få tillgång till den gröna fonden, som bildades för att hjälpa fattigare nationer adress klimat ändra.

"Vi vill ha en demonstration att de kommer att använda det att mobilisera privata investeringar och identifiera verkliga projekt," sade han.

"De kan inte bara ficka $10 miljarder (för närvarande begått till fonden) och säger"nu vad är nästa grej'."

Frågan om hans närvaro i Peru, herr Robb sade: "Jag gick med Julie eftersom jag ville njuta av det som diskuteras och hur det påverkar alla mina förhandlingar och investeringar ansvar. Ekonomiska risker som kommer från förhandling är saker att fokusera på."

Det finns en tro på den australiska delegationen som bidraget ger det mer inflytande i förhandlingarna efter att landsförvisad av andra länder i den första veckan av samtalen över sin hårda klimat ändra hållning.

Trots bidrag, de två australiska ministrarna fortsatte att ta tuffa ställning på andra delar av samtalen. Under dagen stramat herr Robb och Ms Bishop upp Australiens positionen i bilaterala samtal med andra länder inklusive Kina, Förenta staterna, Kanada och Japan.

Tillsammans med grön fond bidrag tillkännage Ms biskop också en arbetsgrupp i Statsrådets kanslis avdelning att granska andra länders löften att minska utsläppen post-2020 inne om leda-upp till nästa års klimatförhandlingar i Paris, där en ny global överenskommelse beror på att slutföras.

Det är klart att den nya arbetsgruppen kommer särskilt att undersöka nya åtaganden av Kina, Förenta staterna, Japan, Kanada och Gulfstaterna för att fastställa vilka nya utsläppen lovar Australien bör göra i den första halvan av nästa år inför Paris samtalen.

Som ett resultat, har australiska förhandlare fokuserat sina ansträngningar i förra veckan på att säkerställa att det finns en överenskommelse i Lima för länder att ge detaljerad information om sina nya åtaganden innan Paris nästa år för att kunna genomföra den detaljerade översynen.

"För närvarande finns det olika originalplaner, olika tidsramar och medan vi kan analysera jämförelserna, det skulle vara mycket lättare om det fanns en enhetlig strategi," Ms biskop berättade Fairfax Media.

"Vi söker fokus på öppenhet, ansvar och pragmatism."

Hon flaggade också regeringen ville begränsa fokus mellan Lima och nästa års Paris affären. Hon backas oro i vissa industriländerna att samtalen blir till otympligt och kunde se vissa länder att gå ifrån en affär.

Särskilt oroande var ett förslag från Norge och latinamerikanska länder att begå länder för att minska utsläppen till noll 2050. MS biskop sade förslaget skulle skada Australien ekonomiskt.

"Vi inte ville gå upp till det," sade Ms biskop.

"Hur kunde en eventuellt begå med fossila bränslen värld 2050 i bästa är det en ambition. Jag är intresserad av jordning vår text i själva och verkligheten.

"Vi vill inte gå upp mål som skulle skada vår ekonomi, skulle skicka jobb offshore, skulle stänga ner tillverkning. Det är inte i någons intresse för Australien att skadas ekonomiskt."

FN: S generalsekreterare Ban-ki Moon berättade delegater vid den konferens som det var dags att sluta "mixtra" och nå ett klimat ändra avtalet som skulle uppnå "transformation".

"Från Manhattan till Mumbai till Melbourne, hundratals människor marscherade för klimatåtgärder," Herr Moon sade.

"Och regeringar svarar i aldrig tidigare skådad sätt. Trots dessa positiva steg är jag djupt oroad över att vår kollektiva åtgärder inte matchar vårt gemensamma ansvar."

Comment Stream