Westward Group Alternative Energy Tokyo UN Paris Summit

Streefcijfer voor hernieuwbare energie gegooid verwarring zoals onderhandelingen samenvouwen

Arbeid loopt weg van RET gesprekken, zeggen dat het niet aanvaarden 'diepe en verwoestende cut aan de sector' wordt voorgesteld door coalitie

Pogingen om te staking een tweepartij deal op het streefcijfer voor hernieuwbare energie zijn ingestort, gooien van een centrale klimaatbeleid in verwarring als de regering zich voorbereidt op de wereldleiders om de G20-top Welkom op het weekend.

Labor's milieu woordvoerder, Mark Butler, schreef naar de minister van industrie, Ian Macfarlane, op dinsdag zeggen zijn partij kan niet aanvaarden dat de "diepe en verwoestende cut aan de sector" wordt door de regering voorgestelde en zag "elke waarde in het vervolg van de discussie op dit punt in de tijd."

Met Macfarlane overzee, de timing van de brief lijkt deels ontworpen om de regering voorafgaand aan de G20 in verlegenheid brengen, maar het is ook een indicatie dat de ALP rekening houdt met de kloof tussen haar onderhandelingspositie en die van de coalitie te groot om te overwinnen.

Het beleid vereist momenteel dat 41.000 gigawattuur uur van energie afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen in 2020. Arbeid en de hernieuwbare energie-industrie van de hand gewezen de regering opening gambit in de talks – om de doelstelling tot ongeveer 26.000 gigawatt – zeggen dat het de industrie zou decimeren.

Westward Group Alternative Energy Tokyo UN Paris Summit Streefcijfer voor hernieuwbare energie gegooid verwarring zoals onderhandelingen samenvouwen

Het is wel verstaan arbeid aangegeven het zou gaan onderhandelen rondom een doel in het midden tot hoge 30.000 gigawattuur uren, maar dit was onaanvaardbaar voor de regering.

De regering is al onder druk van Amerikaanse en Europese onderhandelaars om klimaatverandering een hoger profiel op de G20-bijeenkomst, om te helpen momentum naar een ambitieuze overeenkomst voor na 2020 emissiereductiedoelstellingen tijdens de top van de Verenigde Naties in Parijs aan het eind van volgend jaar.

En de EU heeft al ingestemd met het snijden van de uitstoot van koolstof door "ten minste 40%" tegen 2030 op basis van de niveaus van 1990 met "ten minste" 27% van de energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen tegen 2030.

Arbeid de staking van de besprekingen wordt ingesteld op een hoge inzet stand-off. Zonder een streefcijfer voor hernieuwbare energie, zal Australië's nieuwe directe actie klimaatbeleid hebben weinig kans van de vergadering van zelfs de minimum-doelstelling van een verlaging met 5% in emissies tegen 2020, volgens de vaste Reputex modellering. Maar investeringen in hernieuwbare energiebronnen ook tot stilstand zal komen en bestaande investeringen komt onder druk als de waarde van de markt gemaakt door de RET unviably laag blijft.

In zijn brief zegt Butler "arbeid zal niet stand-by en horloge miljarden dollars van de investeringen in de hernieuwbare energiesector die met het Australische – samen met duizenden banen – gaan overzee vanwege diepe bezuinigingen in het doel."

En hij zegt dat sinds de afschaffing van de CO2-heffing, "het belang van een sterke RET kan niet worden overschat".

Maar onderzoek vrijgegeven door de klimaat Raad deze week bleek investering in de RET al met 70% gedaald sinds 2013 vanwege de onzekerheid over de toekomst.

De regering had oorspronkelijk signaleerde dat het wilde nog dieper bezuinigingen op de doelstelling – die was bestemd om te leveren van 20 procent hernieuwbare energie in 2020 maar als gevolg van dalende vraag naar energie zal nu leveren meer als 27%. Het in opdracht van zakenman en zelf beleden klimaat scepticus Dick Warburton een herziening. Haar belangrijkste aanbeveling was voor het doel om te worden gesneden tot ongeveer 16.000 gigawattuur uur.

Maar na felle tegenstand uit de industrie en onderling afgestemde feitelijke kritiek van die herziening, vroeg de federale kabinet de minister van milieu, Greg Hunt, en de minister van industrie, Ian Macfarlane, om te proberen te bereiken een tweepartij akkoord over de toekomst van het programma dat zou verdere investeringen zonder angst voor wijziging van het beleid.

MacFarlane zei dat de regering wilde een doel een "echte" 20% van de huidige energiemarkt – waarschijnlijk ongeveer 26.000 gigawattuur uur – met geen verandering in de subsidies voor huishoudelijke dak zonnepanelen en een volledige vrijstelling van de Gemeenschapsregeling voor alle energie-intensieve industrieën, zoals aluminium, koper, zink en cement.

Comment Stream