Maak een begroting 3F

De opdracht

Paulina geeft op vrijdag 12 februari een theater voorstelling in de Harmonie. Ze heeft samen met vier vrienden van haar al een mooi theaterstuk ingestudeerd. Maar zo’n voorstelling is natuurlijk niet gratis. Er worden verschillende kosten gemaakt en dat geld moet ook ergens vandaan komen.

Om hier een mooi overzicht van te maken is ze nu bezig met een begroting. Aan de linker kant staan alle kosten die gemaakt worden en aan de rechter kant staat al het geld wat ze binnen krijgt (Opbrengsten). Ze heeft al veel informatie verzameld maar heeft niet de tijd om de begroting in te vullen.

De opdracht voor jullie is om aan de hand van de verzamelde informatie de begroting hieronder in te gaan vullen. Neem de begroting over in een schrift en maak de vragen die eronder staan.

De vragen:

De kosten:

1. Om flink wat aandacht te krijgen voor haar voorstelling zodat er veel mensen komen gaat Paulina flyers in het centrum van Leeuwarden uitdelen. Maar deze moeten ook nog ontworpen en afgedrukt worden.

Een vriend wil de flyers wel ontwerpen voor 50,- euro en het afdrukken kost 0,15 cent per stuk. In totaal wil Paulina 300 flyers uitdelen.

-Hoeveel geld is Paulina kwijt aan het ontwikkelen en afdrukken van de flyers?

2. Om een mooie voorstelling neer te zetten heeft ze Ruurd gevraagd om het geluid te verzorgen. De voorstelling duurt ongeveer 3 uur. Ruurd maakt gebruik van zijn eigen spullen.

Ruurd vraagt 16,50 euro per uur en een vergoeding van 200 euro voor het gebruik van zijn spullen.

-Hoeveel moet Paulina in totaal aan Ruurd betalen?

3. De overige techniek zoals het licht wordt verzorgt door Jan Louwe.

Jan Louwe vraagt 18,75 euro per uur en een vergoeding voor het gebruik van zijn spullen van 120 euro.

-Hoeveel moet Paulina in totaal aan Jan Louwe betalen voor zijn werk?

4. Paulina heeft Ruurd een reiskosten vergoeding belooft want Ruurd moet een heel eind rijden.

Ze hebben samen afgesproken dat Ruurd 0,19 cent per kilometer krijgt. De afstand van zijn huis naar de voorstelling is 133 kilometer.

-Hoeveel reiskosten vergoeding krijgt Ruurd?

5. Hoeveel geld moet Paulina in totaal aan kosten betalen voor haar voorstelling?

De opbrengsten (Het geld wat er binnen komt)

6. Paulina verwacht geld binnen te krijgen van de Horeca en van haar sponsors. Toch komt ze dan nog geld tekort om alle kosten te betalen. Het geld dat Paulina tekort komt voor de voorstelling wil ze terug verdienen met de verkoop van de kaarten voor de voorstelling.

Voor één kaartje vraagt ze 8,90 euro.

-Hoeveel kaarten verwacht Paulina te verkopen om het tekort aan geld te kunnen opvangen?

7. Hoeveel geld krijgt Paulina in totaal binnen aan inkomsten voor de voorstelling?

8. Vul aan de hand van de antwoorden van de vorige vragen de hele begroting in voor de voorstelling. Let op: Rond hierbij af op twee decimalen.