Natuur in jouw omgeving

de natuur bij u in de buurt

We weten (bijna) allemaal dat de natuur een belangrijk deel is van uw woonomgeving, natuurlijk wilt u de natuur behouden en dus niet verwaarlozen, maar hoe doet u dat? In dit artikel geven we u tips om de natuur een handje te helpen, doormiddel van uw gedrag.

  • GEEN afval lozen op straat; of het nou een kauwgompje is of een blikje cola, gooi het  in de prullenbak. De natuur doet er wel 20 tot 25 jaar over om uw kauwgompje te verteren en wel 50 jaar voor een blikje cola. Is het zo moeilijk om 10 meter te lopen naar de prullenbak?
  • Loos geen oude meubelen bijv. op straat, maar breng ze naar een kringloopwinkel of naar het grofvuil. Als je ze naar een kringloopwinkel brengt heeft een ander nog plezier van jouw oude meubelen, op deze manier worden oude meubelen opnieuw gebruikt.
  • GEEN afval lozen in het water; dieren kunnen denken dat het voedsel is, als ze het vervolgens eten, gaan ze dood. Het water wordt er heel vies van,  hierdoor is het onveilig voor uw huisdier en uzelf.
  • Doe de verwarming minder aan, hierdoor komen er minder chemische stoffen in de lucht. Doe gewoon een warmere trui aan, mocht het koud zijn.
  • Gebruik het openbaar vervoer, hierdoor reizen meerdere mensen met 1 vervoersmiddel, in verhouding worden hierdoor minder stoffen uitgestoot.
  • Gebruik de openhaard minder, er komt hierbij veel fijnstof vrij en ook andere gevaarlijke stoffen.
  • Gebruik zonnepanelen, hierdoor wordt schone energie opgewekt. Het is puur natuur!

Dit waren de tips voor het verbeteren en behouden van de natuur in uw omgeving. Wij hopen dat de natuur nog lang mag meegaan. Wat is uw tip om een steentje bij te dragen aan de natuur? Wat zou u kunnen doen om de natuur de verbeteren/behouden?

Een steentje bijdragen aan de natuur?

Comment Stream