karten

de website voor tips over karten

  1. dit is een website over karten. Ik heb de website gemaakt om duidelijk te maken wat karten allemaal inhoud

deze website is gemaakt door Robbert van waalwijk van doorn

hier een filmpje van het karten

Karting is een autosportvariant waarbij men het tegen elkaar opneemt in kleine, vierwielige, speciaal voor dit doel gemaakte eenzitsvoertuigen zonder carrosserie; de zogenaamde karts.

Het essentiƫle van een kart is het ontbreken van een differentieel. De starre achteras en het lage zwaartepunt zorgen voor een unieke wegligging en rij-eigenschappen. Wedstrijden worden gehouden op speciale circuits die zowel indoor als outdoor kunnen zijn. Ondanks de relatief kleine afmetingen van zowel de voertuigen als de baan, kunnen er grote snelheden gehaald worden, tot boven de 100 kilometer per uur. Met name de hoge snelheid in de bocht is indrukwekkend. Het dragen van een helm en beschermende kleding is dan ook verplicht. De kleding bestaat uit een overal met hoge slijtageweerstand, handschoenen en enkelhoge schoenen. Een ribbenbeschermer wordt gedragen om gekneusde ribben te voorkomen. De nekbeschermer wordt gedragen om de nek te beschermen. Beneden de 16 jaar is bij wedstrijden een body- en nekbeschermer verplicht in Nederland. Voor de kinderen tot en met 15 jaar zijn bij de (internationale) wedstrijden ook speciaal gehomologeerde (licht gewicht) helmen verplicht.

Karting is een toegankelijke autosport. Kartbanen staan meestal open voor iedereen, ook voor jongeren en mensen zonder rijbeweis en er zijn geen diploma's nodig om een keer te rijden. Veel bekende forlume 1-rijders hebben hun eerste wedstrijdervaring opgedaan in de karting en rijden nog steeds op de kart om fit te blijven. Het is de zuiverste variant van de autosport waar de afstelling van het materiaal veel uitmaakt, maar waar ook zeer veel van de rijder afhangt.

ik robbert geef een leuke presentatie over karten. je kunt dan veel te weten komen w over karten

hier mijn eigen website

dit is mijn eigen logo van mijn fantasie vereninging. ik zelf vind karten super gaaf en wil later de sport zeker beoefenen. ik zelf ben een paar keer gaan karten op texel. dat was heel erg leuk en ik weet nu precies hoe ik alle besturings panelen moet gebruiken (nuttige)

crashen is natuurlijk pijnlijk, om dat te voor moet je zoveel (als mogelijk is)

afstand houden. als dat niet lukt, ligt je hele kart in de prak,en jij zelf ook

kijk dan naar deze video!

Comment Stream