Qulan

En lekpark coh multianläggning på Tegs centralskola

På den här bilden får man se multianläggningen som kallas Qulan.

Qulan är fotbollsplanen på Tegs Centralskola där man kan spela flera olika sporter. Man kan spela fotboll, handboll, basket med mera. Anläggningen Qulan invigdes den 9 juni 2006.  Den kostade ungefär 3 miljoner att bygga och kommunen finansierade det hela. På Qulan finns det två stycken mål som kan användas till både fotboll och handboll. På varje långsida finns det två innebandymål och två basketkorgar. Det är alltså totalt fyra innebandymål och fyra basketkorgar. Underlaget på Qulan är konstgräs för att det ska vara mjukt att springa på.

Det är väldigt bra att man har en multisportanläggning så att olika elever kan spela det de vill. Det ger också den fördelen att eleverna kan gå ut och röra på sig så att de får friskluft och kan koncentrera sig extra mycket på lektionerna. Elever behöver verkligen röra på sig för de sitter stilla hela dagen. Men nu när Qulan finns kan eleverna vara utomhus efter lunchen istället för att sitta stilla.

Det finns också en lekpark bakom fotbollsplanen som barn och föräldrar kan leka i. Den har en klätterställning, en kompisgunga och en snurrgrej som rör på sig när man går på den.

Det är inte bara ungdomarna på Tegs centralskola som använder sig av denna multianläggning och lekpark. På helger och skoldagar är det även andra som är där och leker eller spelar någon sport.

Den ena sidan av Qulan vetter mot en bilväg och den andra mot skolgården. För att bollar som missar sitt mål inte ska hamna ute på vägen finns ett stort nät bakom målet.

Det är synd att människor skräpar ner där. Det kan inte bero på att det saknas soptunnor. Frågan är vad man ska göra åt saken.

Lekparken är gjord av mestadels trä förutom kompisgungan som är gjord av trä, stål och rep.

Skolans hemsida hittar du här:

http://www.skola.umea.se/tegscentralskola.4.13c1b6...

Comment Stream