Ce pereche de incaltaminte sport sa alegi pentru jogging

Joggingul este un sport din ce in ce mai practicat si mai popular deoarece este putin costisitor, dar are o multime de beneficii asupra sanatatii noastre. Fie ca alegi sa dai o tura de parc dimineata inainte sa pleci la birou sau seara inainte de culcare, un aspect important pentru a-ti proteja sanatatea este incaltamintea de sport pe care o utilizezi.

Specialistii nu contenesc sa evidentieze importanta echipamentului pe care il folosesti in timpul antrenamentului pentru ca utiliarea unor pantofi de o calitate scazuta iti poate cauza probleme pe termen lung.

Iata cum alegi incaltamintea sport pentru jogging:

1. Cumpara pantofii de alergat in functie de pronatia ta, altfel spus, in functie de modalitatea in care calci pe sol si in care este impartita pe talpa greutatea corpului. Producatorii de incaltaminte sport stiu cat de importanta este pronatia si le pun la dispozitie clientilor pantofi in functie de acest aspect.

2. Un rol important in alegerea pantofilor pentru alergat o reprezinta experienta ta. Incepatorii au nevoie de mai multa sustinere, in timp ce persoanele care practica jogging de multa vreme au nevoi mai reduse.

3. Confortul este esential. Incaltamintea sport de calitate nu provoaca rani sau basici la nivelul talpii. Cand probezi o pereche de pantofi pentru alergat plimba-te cu ei prin magazin pentru a-ti putea da seama exact cum te simti in ei.

4. Va trebui sa tii cont si de suprafata pe care alergi de obicei. Incaltamintea sport pentru asfalt este diferita de cea pentru iarba sau pamant. Trebuie sa mentionam si faptul ca daca alergi de obicei pe asfalt vei avea nevoie de niste incaltari de foarte buna calitate pentru ca acest lucru va avea un impact negativ asupra articulatiilor tale.

5. Achititioneaza incaltarile si in functie de frecventa antrenamentelor tale si de distantele pe care le parcurgi de obicei. Nevoile unui alergator care face o tura de parc o data la doua zile sunt diferite de cele ale unei persoane care alearga zilnic cativa kilometri.