Produkt Utveckling

Sebastian Ohlin INR13

Vi fick en uppgift att vi skulle göra en miljö vänlig produkt, och inte använda plast. För plasten är inte bra för miljön. Vi gjorde en förpackning som man ska ha snabb mat i. I vanliga snabbmats förpackningar så får man ett visst antal olika förpackningar. I vår så får man bara 2 stycken. En till maten och en till drickan.  

Detta är ritningen till vår produkt. Den är bra för att den inte innehåller någon plast alls. Locket till drickan brukar var plast, men vår är gjord av hård papp. Resten av förpackningen är också gjord av papp. Den är också smidig att ta med sig , för det blir inte lika mycket skräp som när man handlar och får en vanlig förpackning. Den blir inte mycket störren en ett A4 papper, dem blir dock lite tjockare. Men det tar inte mycket plats endån. Den tar inte heller mycket plats i transporten till snabbmats kedjorna, för den är så ihopvikt innan. När man har vikt ihop den när man ska slänga den så tar den inte heller mycket plats i soptunnan, för just den blir så liten som ihopvikt.

Detta är mitt mönster som jag har gjort till vår produkt. Jag valde att skriva #mat på massa språk, för att det blev mer internationellt. För de flesta olika språken finns med, så många kan förstå att den är till att ha mat i. Jag valde att ha ljus grönt i bakgrunden för att grönt är en naturlig färg, jag har ljus blått i alla hål i bokstäverna med. För att jag ville inte bara ha det hel grönt. Sen när jag var klar så såg jag att det var rätt blekt och rätt tråkigt, så då satt jag några färg klickar i några av bokstäverna.

Det materielet som jag tycke var miljö vänligast och bäst för att hålla maten var Kraft Paper. För det kan hålla upp tyngden och den han hålla värmen till maten bäst, för den är lite tjockare. Den är helt naturlig och är gjord av vattenbaserad smörpapper. Så den är helt nedbrytande, man kan även lägga den i en kompost och låta den förmultna där.