...Среќен  роденден  градинке  мила...

70   Години  ЈУОДГ  „ ОРЦЕ  НИКОЛОВ“ - Карпош - СКОПЈЕ

...70 Години  безгрижно  детство  на  многу  генерации  деца   кои  во нашата  градинка  ги  направија  првите  чекори,  растеа,  играа...   ги  посадија  првите  дрвца  и  цвеќиња... Научија  што  е  другарство,  научија  што  е  хуманост... Научија  која  храна  е  здрава... како  татковината  треба  да  се  сака... кои  се  детските  права !

Заедно да  го  одбележиме  нашиот  јубилеј  на  ден  02-06-2015   во   18 ч.  во  дворот  на  градинката  во  Карпош - 3 ( влез од страната на Општината )

Comment Stream