eSTUDENT

Pristupni proces u par lakih koraka

Prije svega - tko smo mi?

eSTUDENT je organizacija, komunikacija, inovativnost, kreativnost, dobra zabava i mreža znanja, sve skupa isprepleteno u studentsku udrugu. Mi potičemo promjene i želimo biti dio njih. "e" u eSTUDENTu stoji za excellence odnosno izvrsnost. To je nešto čemu težimo.

A sada malo ozbiljnije - FAQ


Što dobivam učlanjenjem u udrugu eSTUDENT

Mogućnosti sudjelovanja na mnogim korisnim i zanimljivim projektima, no najbitnije od svega mogućnost upoznavanja velikog broja novih ljudi s kojima dijeliš interes i s kojima ćeš danas-sutra surađivati u poslovnom svijetu koji nas sve čeka.

Koliko će mi vremena uzeti članstvo u Udruzi?

Koliko dozvoliš! Spremi se odvojiti dio svoga slobodnog vremena, a aktiviraj se koliko možeš i želiš. Vrijeme koje ulažeš je ovisno o ciljevima koje si postaviš (tvoj uspjeh ovisi o tvojem ulaganju) i timu koji odabereš (javi se voditeljima timova, upoznaj se i pitaj što te zanima), ali svakako svaki uloženi sat sudjelovanja u eSTUDENTu donosi nemjerljivu vrijednost u obliku prijatelja, poznanika i prilika za osobni razvoj i razvoj karijere.

Postoji li nekakva članiraina?

Sve što radimo, radimo besplatno i otvoreno prema svim studentima. Udruga se financira putem strateških i projektnih partnera, osviještenih poduzeća koja djeluju u Hrvatskoj te s kojima se želimo povezati. U Udruzi se sve radi na volonterskoj bazi - mi, eSTUDENTi, stječemo nova znanja, iskustva i nova prijateljstva, a ostale studente potičemo na kreativnost i inovativnost.

Dodatne informacije o eSTUDENTu

Nalaze se na Web i Facebook stranici eSTUDENTa, a sigurni smo da u mreži tvojih prijatelja postoji netko tko je (bio) aktivni član i tko ti može reći više o sudjelovanju u eSTUDENTu. Naši članovi su proaktivni i ne boje se istraživati i zato te pozivamo da prije prijave saznaš više informacija o eSTUDENTu.

Na fakultetima ograncima Udruge moguće je dobiti i dodatne informacije o pristupnom procesu,promotivni štandovi bit će raspoređeni po fakultetima prema slijedećem rasporedu:

 • EFZG: 09.10. - 15.10. 10-16 sati
 • FER: 10.10. - 17.10. 11-16 sati
 • PMF-MAT: 09.10. - 17.10. 10-16 sati
 • FBF: 10.10. - 17.10. 11-16 sati

Kako postati član?

eSTUDENT ima zadane kriterije koje kandidati moraju ispuniti kako bi postali članovi Udruge. Mogu se prijaviti svi studenti koji:

su završili prvu godinustudiraju na jednom od ogranaka na kojima Udruga djeluje (EFZG, FER, PMF, FBF)imaju prosjek ocjena iznad 3.0

Novim članovima postaju oni studenti koji osim ovih, gore navedenih, uvjeta prođu pristupni proces koji se provodi isključivo početkom akademske godine. SADA JE JEDINO VRIJEME U GODINI kada se možete prijaviti, rok za prijavu je 21.10.2012.

1. KORAK - INTERNETSKA PRIJAVA

Prvi korak pristupanja u Udrugu je internetska prijava klikom na "Prijavi se za pristupni proces!". Prilikom prijave trebaš unijeti životopis i odabrati termin testiranja.

2. KORAK - TESTIRANJE

Studentski život je tu kako bi te pripremio za stvarni život te osposobio da postaneš mladi intelektualac. Naša testiranja su tu kako bi te pripremila za ona buduća prilikom zaposlenja ali i kako bismo se uvjerili da i TI težiš izvrsnosti kao i mi.

Testiranje traje oko dva sata, a područja testiranja ovise o tome kojem ogranku Udruge pripadaš:

 • Informatika (na EFZG)
 • Strani jezik (za FER postoji mogućnost polaganja DVA strana jezika)
 • Test verbalne fluentnosti
 • Test uključenosti
 • Test timova

Testiranja će se provoditi po fakultetima ograncima u razdoblju:

 • EFZG (dv.41): 17.10. - 24.10.
 • FER: 17.10. - 24.10.

Termin svog testiranja odabireš isključivo pri internetskoj prijavi (onoj u kojoj unosiš životopis) te na testiranje trebaš doći u tom terminu, a u slučaju problema sa tim terminom javljaš se voditelju Tima za ljudske potencijale svog ogranka.

Prilikom dolaska na testiranje ćeš se, osim prolaska kroz navedene testove, trebati prijaviti u Studomat kako bi osoba koja provodi testiranja mogla provjeriti zadovoljavaš li potrebne uvjete za članstvo u Udruzi (prosjek ocjena, godina studiranja). Testiranje je uz gore navedene uvjete preduvjet ulaska u eSTUDENT. U slučaju dodatnih pitanja javi se voditelju tima za ljudske potencijale ogranka na svom fakultetu ili niže u komentarima.

3. KORAK - INFORMIRANJE O TIMOVIMA

Predlažemo da se o aktivnostima pojedinih timova počneš informirati već danas. Na eSTUDENT stranici (u izbornicima pri vrhu i dnu stranice) nalaze se linkovi na sve aktivne timove i projekte eSTUDENTa, a o nekim projektima možeš saznati više i na Facebook stranicama i drugim lokacijama.

Nakon rješavanja testova slijedi predavanje "Drago mi je, eSTUDENT" na kojem ćeš moći poslušati predstavljanje voditelja svih timova na svom ogranku kako bi mogao vidjeti koji te tim interesira, odnosno djelovanje kojeg tima ti se čini najbolje za tebe. Predstavljanje timova biti će održano na fakultetima prema slijedećem rasporedu:

 • PMF-MAT (dv.110): 19.10. u 16 sati
 • FBF: 23.10. u 17 sati (Mala predavaonica, Domagojeva 3)
 • FER: 24.10. u 18 sati
 • EFZG (dv.03): 25.10. u 18 sati

Kao kandidat, možeš izabrati najviše tri tima čiji član bi želio biti. Kada se odlučiš za timove koji te zanimaju, potrebno je poslati motivacijsko pismo voditelju toga tima. Rok za slanje motivacijskih pisama je 28.10.2012.

4. KORAK - INTERVJU

Nakon slanja motivacijskog pisma čeka te intervju s voditeljima (i/ili zamjenicima) timova za koje si se odlučio/la. Intervjui obično traju 15ak minuta tokom kojih imaš priliku predstaviti se i pitativoditelje sve što te zanima o radu u timu, a nisi sazno/la ranijim informiranjem. (Savjet: bez obzira imaš li sve informacije o timu, na intervjuu svakako pokaži interes). Voditelji će ti postavljati pitanja na temelju kojih će ocijeniti odgovaraš li karakteristikama koje oni traže od budućih članova tima.

5. KORAK - PRISTUPANJE UDRUZI

Nakon završetka svih razgovora i međusobnog dogovora voditelja i predsjedništva ogranaka, svakikandidat koji je postao član tima (a time i eSTUDENTa) bit će obaviješten od strane voditelja odabranog tima. U slučaju da je kandidat prihvaćen od strane više voditelja, voditelji uzimaju u obzir rezultate tesitiranja, vlastitu procjenu i kandidatove preferencije.

Broj članova je ograničen, stoga postoji mogućnost da ne završe svi kandidati pristpuni procesa učlanjivanjem u Udrugu. Kandidati koji nisu ostvarili članstvo u nekom timu (a time i u Udruzi) postajuPrijatelji eSTUDENTa. Prijatelji eSTUDENTa su studenti koji nisu aktivni članovi Udruge, ali dolaze na predavanja i radionice te sudjeluju u projektima, natjecanjima i ostalim događanjima u organizaciji eSTUDENTa. Prijatelji koji aktivnošću pokažu da su vrijedni i proaktivni u sljedećoj godini imaju znatno veću mogućnost uključenja u eSTUDENT.

DODATNA PITANJA


Mogu li se i brucoši priključiti Udruzi?

Aktivnim članovima eSTUDENTa mogu postati studenti Udruge i viših godina fakulteta, ali to ne isključuje vas da nam se priključite i postanete pridruženi članovi. To su članovi koji aktivno sudjeluju u radu Udruge, ali ne dobivaju certifikat na kraju godine, jer ga po statutu mogu dobiti samo studenti sa završenom prvom godinom fakulteta. Jedan od projekata eSTUDENTa koji je namijenjen upravo brucošima je Buddy Network. Brucoši koji ostave svoje podatke na štandu Udruge ili se prijave putem stranice Tima za studentsko mentorstvo, dobit će mentora - studenta više godine istog fakulteta koji će ga uputiti u sve što jedan student treba znati.

Imaš pitanja? Postavi ih ovdje :)

Comment Stream