Care a fost evolutia euro anul trecut, in raport cu leul

Cum au preconizat si reprezentantii din domeniul bancar, evolutia euro in raport cu leul a fost destul de stabila anul trecut.

Romanii, interesati de evolutia euro

Astfel, un euro nu a ajuns sa coste 5 lei, asa cum spuneau unii bancheri in anul 2013, ci s-a oprit in jurul valorii de 4,8 lei. Evolutia cursului euro a depins mult si de factorii economici, dar si de ceea ce s-a intamplat pe scena politica, anul trecut fiind foarte zbuciumat, caci au fost alegerile pentru presedintie. Oricum multi romani sunt foarte atenti la evolutia euro, fiindca acestia au credite bancare in aceasta valuta. Exista multe persoane in tara noastra care au facut ina credite si in alte monede europene, precum francul elvetian.

Creditele romanilor, in euro

Interesati de evolutia euro nu sunt numai cei care au credite de acoperit la banci, ci si oamenii din mediul de afaceri. Mai ales cei care vor sa vina sa faca investitii in tara noastra. SI reprezentantii Fondului Monetar International, dar si cei de la Banca Europeana pentru investitii sunt interesati de evolutia euro in tara noastra. Anul acesta, cum nu mai este unul electoral, caci alegerile prezidentiale au avut loc in 2014, este posibil sa nu existe mari fluctuatii pe piata valutara. Asadar se estimeaza ca va fi un curs stabil, care nu le va da dureri de cap romanilor indatorati la banci.

Multi dintre ei si-au facut credite ca sa isi cumpere case, in timp ce altii au avut nevoie de bani pentru a-si achizitiona o masina noua sau un teren.

De aceea, este de asteptat ca si numarul investitorilor straini in tara noastra sa creasca, astfel incat sa se creeze mai multe locuri de munca, iar economia sa creasca. Mai aes ca si la nivel mondial, economia a inceput sa dea semen de redresare. Si Statele Unite ale Americii si-au revenit, dupa criza financiara care a debutat pe Wall Street, in anul 2008. Atunci, mii de americani au ramas fara joburi. Criza de peste Ocean a dat startul si crizei economice care a lovit Europa, unul dintre cele mai afectate state fiind Grecia.