Mijn afgrijselijke kookkunsten...

Vandaag maak ik een drie-gangen gerecht. Het voorgerecht wordt een Salada di Julia:

Ingrediënten:

- Krop ijsbergsla
- Komkommer
- Beetje (slasaus)yoghurt
Bereiding dressing:
Doe wat (slasaus)yoghurt in een kom.

Bereiding sla:
Blaadjes sla scheuren en stukjes komkommer erbij. Dressing erbij en klaar!

Chinese kool met hamburgers is het hoofdgerecht!

Chinese-kool-met-avocadosalade:

4 porties

25 minuten

Ingrediënten:

1 krop chinese kool

1 avocado

1 teen knoflook

(Slasaus)yoghurt heb je al

Bereidingswijze:

Doe (slasaus)yoghurt in een schaal en pers de teen knoflook erboven uit. Snijd nu de gewassen bladen Chinese kool in smalle repen. Zorg dat de Chinese kool goed droog is! Schil dan de Avocado en snijd hem in blokjes (kan niet van te voren worden klaargemaakt, wordt bruin! Evt. pit erbij bewaren, dan duurt het bruin worden langer). Roer daarna de avocado door de sladressing. Schep de Chinese kool door het geheel.

Nu kun je de hamburgers gaan maken.

Hiervoor moet je gewoon hamburgers halen en bakken.

Eet smakelijk!!!

Ten slotte, het dessert! Dit wordt een echt Toetje a la Julia, net als de Salada di Julia!

Ingrediënten:

- suiker

- yoghurt

- vanillestokjes

- slagroom om te kloppen

- blokjes, of reep chocolade

Bereidingswijze ijs:

Het is belangrijk om altijd suiker en yoghurt te gebruiken. Deze kun je samen met de gesneden vannilestokjes in een kom doen. Mix dit alles totdat er geen kristallen meer inzitten. Daarnaast is het ook belangrijk om de slagroom goed te kloppen. Het moet een soort vla worden. Hoe luchtiger de slagroom is, des te romiger het ijs uiteindelijk zal worden. Het is dus belangrijk om de room goed te kloppen, neem hier gerust even de tijd voor. Nu is het zaak om het ijs te mengen. Doe dit wel voorzichtig, zorg dat alles goed gemengd wordt. Als dit alles klaar is, kan het ijs in de vriezer worden gezet. Na een half uur kan de bak met ijs eruit worden gehaald en klopt het ijs dan goed door met een vork. Zo voorkom je dat er ijskristallen op het ijs zullen komen. Vervolgens kan de bak weer teruggezet worden in de vriezer. Doe dit net zolang totdat het ijs hard geworden is.

Bereidingswijze chocolade:

Je wilt dus gesmolten chocolade hebben. Begin eerst met de chocolade in kleine stukjes te breken. Doe de stukjes in een magnetron-bakje of -schaaltje. Zet het schaaltje in de magnetron en laat de chocolade in de magnetron smelten. Het is wel belangrijk dat je iedere keer de chocolade even goed door roert. Het is belangrijk om goed te blijven roeren omdat je anders kans hebt op klontjes en je wil natuurlijk wel een gladde chocoladesaus krijgen. Dit is een hele makkelijke en snelle manier om chocolade te smelten. Wil je dus snel gesmolten chocolade hebben dan is de magnetron een goede optie.

Servering:

Breng het schaaltje met de saus en het ijs naar de tafel. Als iedereen een stuk of 2 bolletjes ijs heeft, giet je er bij iedereen een beetje chocoladesaus over.

Tip: doe de chocolade pas op het laatst, als het ijs goed is.