Corliss Group online magazine

Financial Review Corliss Group online magazine: De beste lager plukkerne 2014

Financial Review Corliss Group online magazine

De beste lager plukkerne 2014 gi dele tips for 2015

Topp tre fondsforvaltere fra 2014 avslører hvordan de plukke vinnere og slå resten

Ledende FTSE 100 indeksen av britiske blå-chip aksjer er satt til slutten 2014 lavere enn det begynte med noen 3pc. Dette har såret investorer i bane midlene som mål å speile ytelsen til aksjemarkedet- og det har også vist opp de fondsforvaltere porteføljer som pleier å klemme indeksen.

Faktisk produsert bare rundt en av fire britiske fondsforvaltere en inflasjon-juling avkastning i 2014, med bare 89 359 UK vekst og UK inntekt midler postering gevinster på mer enn 1pc når fondet tillegget har fjernet.

Men noen ledere slo markedet vakkert.

Telegraf penger talte til de tre beste resultatene lederne av britisk del porteføljer å finne ut hvordan de klarte å trekke så langt foran større marked.

Den beste UK vekst midler

Mark Slater-Slater vekst og Slater gjenoppretting: begge opp 14pc

Toppen to resultater vekstorientert midler administreres av Mark Slater. Han har tidligere utført godt når aksjemarkedene faller og gjentatt kunsten i 2014, hjem 14pc, mens gjennomsnittlig UK vekst fondet mistet 2pc.

Mr Slater, som følger en streng metode å identifisere "billige aksjer" med andre investorer, tilskriver mye suksess til bare ett lager-Hutchison Kina Meditech-et helsevesen selskap basert i Kina, men oppført her i Storbritannia

"Aksjekursen har mer enn doblet i år, og gitt at det er min topp holder, bare sjenert av 10pc av fondet, det har vært den viktigste grunnen hvorfor både midler har klart å fungere i år," Mr Slater sa. "Det er et selskap som jeg har hatt i flere år, og mange av det nye stoffet funn i rørledningen kommer sammen."

Mr Slater kalt gjenopprette, en data lagring firma, og underholdning One, produsenten av TV viser Peppa gris, som aksjer som også økt både fondenes ytelse i år.

Ser fram til neste år, sa Mr Slater han vil fortsette å kjøpe aksjer som blir billigere når markedet dips.

"I oktober crash jeg tok sjansen å kjøpe Liontrust, forvalter og Dotdigital, et programvareselskap, som begge ble altfor billig å motstå," sa han.

"Neste år det blir mer av det samme-prøver å finne disse slags selskaper som er rimelig og har konkurransefortrinn."

Den beste UK inntekt midler

Mark Barnett - Invesco evigvarende UK strategiske inntekt: opp 7.6pc

De beste resultater inntekt orienterte britiske portefølje er Invesco evigvarende UK strategiske inntekt, forvaltes av Mark Barnett.

Mr Barnett, som i mars overtok porteføljer tidligere administrert av Neil Woodford, som har nå satt opp sin egen virksomhet, returnerte nesten 8pc i år.

Men grunnen til Mr Barnett ga for å slå de av sine kolleger at han klarte å unngå verste-rammet sektorer.

"Jeg har dratt nytte av ikke å ha noen gruveselskaper, banker eller matbutikker," sa han. "Jeg eier også knapt noen aksjer som er utsatt for olje- og gassindustrien."

«I stedet selskapene jeg kjøpe har vist evne til å vokse inntekter, fortjeneste og gratis kontantstrøm.»

Disse inkluderer stoff fast Roche, samt fremtidsrettet økonomisk dørstokken långiver, to av hans beste utøvarar året.

I 2015, sier Mr Barnett, han vil fortsette å sikkerhetskopiere selskapene som er svært usannsynlig å kutte utbytte. Et eksempel er Bunzl, som leverer mat detaljhandelen med poser, meldingsbakgrunner og plast vise elementer.

Francis Brooke-trojanske resultat: opp 7.1pc

En annen sterk utøver er i Trojan Income fund, administrert av Francis Brooke av Troy Asset Management. Han skal generere "fornuftige" vekst samtidig bevare investorer penger når aksjemarkedene faller gjennom kjøp pålitelig utbytte-payers.

Det siste året denne tilnærmingen nedbetalt. Som Mr Barnett sier Mr Brooke det har vært mer et tilfelle av unngå "fallende kniver" enn av fremragende aksje prisvekst.

"Når aksjemarkedene faller, porteføljen er godt isolert fordi vi pleier å unngå visse aksjer," sa Mr Brooke.

"Vi har bare en liten eksponering for aksjer utenfor FTSE 100 og de mindre bedriftene har vist en knep jaktterreng i 2014. Jeg unngå gruveselskaper, som, på grunn av fallende oljeprisen, har såret andre investorer.»

Aksjer som Mr Brooke sa hadde utført også inkludere AstraZeneca, farmasøytisk selskap og WH Smith, bok og papirvarer lagre.

Comment Stream